Τζήν παντελόνι με καρδούλες

Αυτό το project από το MyLittleSecrets τα έχει όλα και συμφέρει: είναι μέσα στη μόδα, γιατί από ό,τι φαίνεται οι καρδούλες στα κολάν, παντελόνια, καλσόν κάνουν δυναμική επιστροφή, οπότε οτιδήποτε με καρδούλες είναι trendy. Αντί, λοιπόν, να αγοράσεις άλλο ένα τζήν παντελόνι με καρδούλες δες πως μπορείς να μεταμορφώσεις κάποιο που ήδη έχεις!

Για αυτήν την απλή μεταμόρφωση του τζήν σου θα χρειαστείς:

– Ένα τζην παντελόνι
– Χρώμα για ύφασμα σε λευκό χρώμα
– Μαρκαδόρο για ύφασμα που εξαφανίζεται
– Ένα κομμάτι λεπτό χαρτόνι
– Ψαλίδι
– Σφουγγαράκι/ σταμπαδόρο
– Χαρακάκι

Η διαδικασία ξεκινάει με το να μαρκάρεις επάνω στο τζην σου που θα μπουν οι καρδούλες σου. Αυτό θα το κάνεις με τον μαρκαδόρο σου και με το χαρακάκι σου. Θα μπορούσες να πηδήξεις αυτό το βήμα τελείως και να αφήσεις την έμπνευσή σου να σε οδηγήσει και να βάλεις τις καρδούλες σου όπου σου αρέσει. Εάν όμως θέλεις το αποτέλεσμα να μοιάζει απόλυτα με τα ρούχα με καρδούλες που βλέπεις στις βιτρίνες η Natalie Ho από το MyLittleSecrets που υπογράφει το άρθρο προτείνει να τοποθετήσεις τις καρδούλες σου σε “πλέγμα” με απόσταση περίπου 5εκ τη μια καρδούλα από την άλλη. Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε.

heart_jeans_main

Φτιάξε το πατρόν με την καρδούλα στο χαρτόνι σου και βάλε λίγο λευκό χρώμα για ύφασμα σε ένα καπάκι ή πλαστικό πιατάκι. Βούτα το σφουγγαράκι σου και κάνε μερικές δοκιμές σε ένα πρόχειρο κομμάτι ύφασμα. Εάν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί ξεκίνα να φτιάχνεις τις καρδούλες σου. Προτείνουμε να κάνεις πρώτα το ένα μπατζάκι και μετά το άλλο για να μπορείς πιο εύκολα να βρεις τη συμμετρία.

Άφησε το παντελόνι σου να στεγνώσει καλά και ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευασίας του χρώματος για να σταθεροποιήσεις την μπογιά. Συνήθως χρειάζονται 24 ώρες στέγνωμα, σίδερο και πλύσιμο μετά από 72 ώρες τουλάχιστον.

Το παντελόνι σου με τις καρδούλες είναι έτοιμο να το φορέσεις! Μεγιά σου!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *