Τσαντάκι με μεταλλικό πλαίσιο

purse_frame_introΕπιτέλους βρήκαμε ένα άρθρο με σούπερ αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξεις μόνη σου αυτά τα υπέρχα vintage στιλ (και όχι μόνο) τσαντάκια με το μεταλλικό πλαίσιο και τα όμορφα κουμπώματα. Στο blog Ricochet and Away θα βρεις ένα άρθρο με όλες τις οδηγίες και τις φωτογραφίες για να μάθεις να κάνεις και το πατρόν ανάλογα με το μεταλλικό πλαίσιο που έχεις και φυσικά να ράβεις το τσαντάκι επάνω του! Δες δες!

Μπορεί το μέγεθος του άρθρου στο Ricochet and Away να σε τρομάξει λίγο, όμως είναι τόσο αναλυτικό που ακόμη και εάν είσαι πολύ αρχάριος στο όλο θέμα ραπτικής, σίγουρα θα τα καταφέρεις.

Επίσης, μπορεί να μην ταιριάζει τόσο στην αισθητική μας ή και στη δική σου η επιλογή του υφάσματος που έχει κάνει η αγαπητή Rikka που υπογράφει το άρθρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να επιλέξεις εσύ κάτι που να ταιριάζει στα δικά σου γούστα! Είπαμε, το άρθρο αυτό είναι tutorial, μας προσφέρει δηλαδή τη γνώση και τις οδηγίες για να φτιάχνουμε τέτοια τσαντάκια.

Και επειδή μάλλον δεν θα το γνωρίζεις, υπάρχουν δύο ειδών μεταλλικά πλαίσια για τα τσαντάκια. Η μια κατηγορία δεν έχει τρύπες και η άλλη έχει. Τα μεταλλικά πλαίσια με τις τρύπες είναι ιδανικά για να ράψεις το τσαντάκι σου με το χέρι επάνω στο πλαίσιο. Τα άλλα πλαίσια που δεν έχουν τρύπες είναι για να κολλήσεις το ύφασμα επάνω τους. Το ένα ή το άλλο δεν είναι απαραίτητα θέμα καλύτερου ή χειρότερου. Μάλλον είναι θέμα του τι διευκολύνει τον καθένα και φυσικά τι του αρέσει.

Στο άρθρο του Ricochet and Away θα μάθεις πως να το ράβεις το ύφασμα επάνω στο πλαίσιο. Η Rikka ισχυρίζεται οτι είναι πολύ εύκολο και είναι λογικό, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα διαστήματα από τις τρύπες που έχει ήδη το πλαίσιο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το τσαντάκι σου είναι:

– Μεταλλικό πλαίσιο της επιλογής σου
– Ύφασμα για το τσαντάκι και για το εσωτερικό του
– Βελόνα και γερή κλωστή
– Χαρτί πατρόν
– Χάρακα
– Κάτι για να ζωγραφίσεις το πατρόν σου
– Τα ραφτικά σου (καρφίτσες κτλ)
– Ραπτομηχανή

Έχεις τα υλικά, έχεις τις οδηγίες! Τώρα μπορείς να φτιάξεις τα τσαντάκια σου!

Ξεκίνα, λοιπόν!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Τσαντάκι με μεταλλικό πλαίσιο”

  1. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”][quote name=”Rikka@Ricochet&Away!”]Hi and thanks for linking to my framed purse project. I haven’t translated this post yet, but will soon. I just noticed a ton of traffic from here to my blog and had to check it out and say thanks!
    big hugs from Montana,
    Rikka[/quote]
    Thank you for the detailed tutorial![/quote]
    You’re so welcome! I finally got google translate to help me read this article. I’m very flattered and would like to thank the author and this site once again. Come stop by anytime!

  2. [quote name=”Rikka@Ricochet&Away!”]Hi and thanks for linking to my framed purse project. I haven’t translated this post yet, but will soon. I just noticed a ton of traffic from here to my blog and had to check it out and say thanks!
    big hugs from Montana,
    Rikka[/quote]
    Thank you for the detailed tutorial!

  3. Επιτέλους, βρήκαμε και ‘μεις ένα κατάστημα στην Ελλάδα για να προμηθευόμαστε τ’ απαραίτητα για τις δημιουργίες μας. Καλές δουλειές κορίτσια!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *