Πίνακας ανακοινώσεων από κορδέλες

ribbon-boardΠως θα σου φαινόταν ένας χειροποίητος πίνακας ανακοινώσεων φτιαγμένος από κορδέλες με ελάχιστο χρόνο κατασκευής και μάλιστα σε ότι διάσταση θέλεις; Ακολούθησε τις βήμα βήμα οδηγίες της Diane και – γιατί όχι – φτιάξε έναν για κάθε ντουλάπι της κουζίνας! 

ribbon-board-howto

Θα χρειαστείς ένα κομμάτι χαρτόνι στις διαστάσεις που θέλεις, αρκετές κορδέλες και μονωτική ταινία. Αποφάσισε με ποιά σειρά θα τοποθετήσεις τις κορδέλες και άστες στην άκρη. Ξεκίνα με την πρώτη πάνω πάνω, ευθυγράμμισέ την με την πάνω πλευρά του χαρτονιού και κόλλα με ταινία τις 2 άκρες πίσω από το χαρτόνι. Στο μπροστινό μέρος κόλλησε μονωτική ταινία σε όλο το κάτω μήκος της κορδέλας ώστε να γίνει “τσέπη”.

Τοποθέτησε την επόμενη κροδέλα ώστε να καλύπτει την μονωτική ταινία της προηγούμενης και συνέχισε έτσι μέχρι να καλύψεις όλο το χαρτόνι. Για το τελευταίο κομμάτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πολύ φαρδιά κορδέλα ώστε να έχει χώρο να την τυλίξεις προς τα πίσω ή ενα κομμάτι ύφασμα.

Στο πίσω μέρος ξαναπέρνα με μονωτική ταινία τις άκρες για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα φύγουν κάποια στιγμή. Αν θέλεις μπορείς να κολλήσεις αυτοκόλλητα velcro στις γωνίες και να τοποθετήσεις τον καινούργιο σου πίνακα ανακοινώσεων όπου θέλεις.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *