Χρωματιστά μικρά σκουλαρίκια

color_earstuds_introΚαμμιά φορά τα πιο απλά και λιτά πράγματα είναι και αυτά που κάνουν τη διαφορά. Εάν έχεις τρύπες στα αυτιά σου και ψάχνεις για σκουλαρίκια που μπορείς να φοράς όλη τη μέρα στις καλοκαιρινές σου διακοπές, τότε ρίξε μια ματιά στο tutorial που βρήκαμε στο The Creative Muslimah και φτιάξε τα δικά σου χρωματιστά σκουλαρικάκια από πολυμερικό πηλό.

Τα σκουλαρίκια αυτά είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξεις που θα είναι κρίμα να κάνεις μόνο ένα ζευγάρι. Διάλεξε όλα τα χρώματα πολυμερικού πηλού που σου αρέσουν και φτιάξε αρκετά ζευγάρια για να μοιράσεις και στις φίλες σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Πολυμερικός πηλός σε διάφορα χρώματα (κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε διάφορες μάρκες)
– Ένα μυτερό κοπίδι (δες τις φωτογραφίες του άρθρου)
– Βάσεις για σκουλαρίκια καρφάκια (με τα κουμπώματά τους)
– Πιστόλι και κόλλα σιλικόνης

Η διαδικασία είναι τόσο απλή που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά…

color_earstuds01 color_earstuds02

Κόβεις από τον πολυμερικό πηλό σου κομματάκια τα οποία πλάθεις σε μπαλάκια διαμέτρου περίπου όσο και η βάση που έχεις βρει για τα σκουλαρίκια σου. Στο tutorial του The Creative Muslimah οι μπαλίτσες έχουν διάμετρο 7mm. Αφού φτιάξεις μπόλικες τις βάζεις σε ένα ταψάκι και τις ψήνεις για όση ώρα λένε οι οδηγίες του κατασκευαστή στη συσκευασία. Πριν κρυώσουν και όσο είναι ακόμη ζεστές τις κόβεις τη μέση με το κοπίδι σου. Αφού κρυώσουν καλά τις κολλάς με την κόλλα και το πιστόλι σιλικόνης επάνω στις βάσεις σκουλαρικιών.

Τα σκουλαρίκια σου είναι έτοιμα! Μην τα φορέσεις πριν να κρυώσει καλά η κόλλα και κολλήσει και το αυτί σου ε;

Μεγιά σου!

Εάν θέλεις να δεις και video που έχουμε γυρίσει με θέμα τον πολυμερικό πηλό δες το επεισόδιο του Ftiaxto Videocast με τίτλο #40 – Πολυμερικός Πηλός

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Χρωματιστά μικρά σκουλαρίκια”

  1. Μπορείς να φτιάξεις λουλουδια, πασχαλίτσες, καρδούλες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!!
    Τρέχω να ψάξω για βάσεις και να πιάσω δουλειά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *