Κηροπήγιο από τσιμέντο και δαντέλα

Κηροπήγιο από τσιμέντο και δαντέλα

Μόλις αντικρύσαμε αυτά τα υπέροχα κηροπήγια τα ερωτευτήκαμε στιγμιαία! Πώς να μην τα ερωτευτείς δηλαδή, αφού συνδυάζουν το μοντέρνο στιλ του γκρίζου τσιμέντου που συναντάμε τελευταία σε γλάστρες και αξεσουάρ κήπου, με το ρομαντικό κοριτσίστικο αέρα της δαντέλας! Δες πως να τα φτιάξεις κι εσύ στο φωτοtutorial του Say Yes to Hoboken!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα κηροπήγια αυτά είναι:

– Τσιμέντο σε σκόνη
– Πλαστικά ποτηράκια
– Ξυλάκια για ανακάτεμα
– Πλαστικά δοχεία (ένα πιο μεγάλο και ένα πιο μικρό που θα χρησιμεύσουν σαν καλούπια για το κηροπήγιό σου. Προσοχή στο μικρό να χωράει κεράκι ρεσώ.)
– Βαζελίνη (προαιρετικό)
– Νομίσματα
– Γυαλόχαρτο
– Τσιμπίδα
– Δαντέλα σε αυτοκόλλητο (ή δαντέλα και κόλλα σε σπρέυ για να κολλήσει η δαντέλα σου)

Η διαδικασία είναι απλή και πολύ ξεκάθαρη αν δεις και τις βήμα βήμα φωτογραφίες του άρθρου!

Ξεκινάς ετοιμάζοντας τα δοχεία που θα είναι το καλούπι σου. Βάζεις στα εσωτερικά τοιχώματα του μεγάλου την δαντέλα, είτε κολλώντας απευθείας το αυτοκόλλητο ή με κόλλα σε σπρέυ. Φτιάχνεις το τσιμέντο σου με νερό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακιά πάστα. Ρίχνεις το τσιμέντο μέσα στο μεγάλο δοχείο σκεπάζοντας το σημείο που έχεις κολλήσει τη δαντέλα και μετά βάζεις μέσα και το μικρό δοχείο με μερικά νομίσματα μέσα για να έχει βάρος και να κάτσει. Προσπάθησε να το κεντράρεις όσο γίνεται. Μπορείς να έχεις βάλει και λίγη βαζελίνη στα τοιχώματα των δοχείων σου για να βγουν πιο εύκολα. Αφήνεις να στεγνώσει το τσιμέντο για 24 ώρες. Βγάζεις το εξωτερικό δοχείο και αφαιρείς και τη δαντέλα. Με την τσιμπίδα βγάζεις και το εσωτερικό δοχείο. Το αφήνεις να στεγνώσει για άλλες 12 ώρες.

Όταν έχει στεγνώσει τελείως το τοποθετείς επάνω σε γυαλόχαρτό και προσεκτικά τρίβεις τα άγρια σημεία μέχρι να γίνουν λεία. Το κηροπήγιο είναι έτοιμο! Βάλε του ένα ρεσώ και άναψέ το να το καμαρώσεις!

Με γεια σου! Μην φτιάξεις μόνο ένα ε;

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κηροπήγιο από τσιμέντο και δαντέλα”

  1. Καλησπέρα σας, είδα αυτά τα υπέροχα κηροπήγια απο τσιμέντο. Θέλω να φτιάξω για το γάμο μου απλά δε μπορώ να βρω καλούπια σε σχήμα κύλινδρο. Εσείς τι καλούπια είχατε χρησιμοποιήσει;
    Είναι τόσο όμορφα, κομψά και ιδιαίτερα..
    Σας ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *