Ελαστικό μάξι φόρεμα

Ελαστικό maxi φόρεμα

Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να ράψεις ένα ελαστικό μάξι φόρεμα; Δεν χρειάζεσαι καν πατρόν, αρκεί ένα μπλουζάκι και μια φούστα που να σου κάνουν. Δες πως θα το φτιάξεις παρακάτω…

Πέρα από την μπλούζα – κατά προτίμηση αμάνικη για να μην χρειαστεί να ράψεις και μανίκια – και την φούστα – η οποία μπορεί να είναι κοντή ή μακριά – θα χρειαστείς και:

  • Περίπου 2 μέτρα ύφασμα της επιλογής σου, προτείνουμε καλοκαιρινό ζέρσεϋ
  • Τα ραπτικά σου (κλωστές, βελόνες, καρφίτσες κτλ)
  • Καλό ψαλίδι για ύφασμα
  • Χαρτί για πατρόν
  • Ραπτομηχανή

Ελαστικό maxi φόρεμα

Για να βγάλεις το πατρόν, δίπλωσε το μπλουζάκι και την φούστα στην μέση και είτε αντέγραψε το περίγραμμα σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί είτε κόψε απευθείας το διπλωμένο ύφασμά σου αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά περιθώριο για το ράψιμο.

Κόψε άλλο ένα ίδιο κομμάτι από το ύφασμα και ένωσέ τα καλή με καλή. Ράψε πρώτα τα πλαϊνά και στην συνέχεια τους ώμους. Όπως ξέρεις το ζέρσεϋ δεν ξεφτάει οπότε μπορείς να αποφύγεις το στρίφωμα σε τελείωμα και λαιμό. Αν δεν σου αρέσει άραφτο, δίπλωσε 1 εκατοστό προς τα μέσα και κάνε μια ραφή.

Δες όλο το project αναλυτικά στο thriftanistainthecity.com.

Θυμήσου να χρησιμοποιήσεις ελαστική ραφή για να μην σου ξηλωθεί το ελαστικό μάξι φόρεμα.

Εύκολο δεν ήταν; Τι λες, θα δοκιμάσεις να ράψεις και εσύ ένα ελαστικό μάξι φόρεμα;

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *