Τοπ από μακό μπλουζάκι

Η Cathy από το trinketsinbloom.com ξανακτυπά! Αν δεν σου λέει κάτι αυτό, δες την προηγούμενη καλοκαιρινή μπλούζα που είχε φτιάξει από αντρικό μακό και ετοιμάσου για την συνέχεια! Σειρά έχει ένα πολύ θηλυκό τοπ από μακό μπλουζάκι με σούρα. Θα χρειαστεί το μακό να είναι αρκετά φαρδουλό, ώστε η σούρα να είναι πλούσια, ενώ το έντονο χρώμα θα κάνει την καινούργια σου μπλούζα να ξεχωρίζει.

Μπορείς να σκεφτείς τίποτα πιο δροσερό για να φορέσεις τις καλοκαιρινές ημέρες με καύσωνα; Αυτό το τοπ από μακό μπλουζάκι είναι και πολύ εύκολο να το φτιάξεις και να το φορέσεις και σου δίνει τη δυνατότητα να ανακυκλώσεις και τα παλιά μακό που δεν θέλεις πια.

τοπ από μακό μπλουζάκι

Ξεκινάς γυρίζοντας ανάποδα το επιλεγμένο μακό. Διπλώνεις 12-15 εκατοστά από το τέλος προς την μέση και κάνεις μια ραφή 1-1,5 εκατοστό προς τα μέσα και γύρω γύρω αφήνοντας ένα μικρό κενό. Από αυτό το κενό θα περάσεις το λάστιχο με την βοήθεια μιας παραμάνας, ώστε να γίνει η σούρα.

Στη συνέχεια ισιώνεις την μπλούζα κόβοντας το άνοιγμα του λαιμού και τα μανίκια. Θα χρειαστεί να κάνεις 2 ραφές ακόμη για να κλείσεις τις τρύπες από τα μανίκια, εδώ είναι και η ευκαιρία σου να μικρύνεις λίγο το μπλουζάκι αν παραείναι φαρδουλό.

Το τελείωμα του λαιμού – το οποίο είναι πλέον το κάτω τελείωμα της καινούργιας σου μπλούζας – μπορείς να το αφήσεις χωρίς ραφή, το μακό γυρίζει προς τα μέσα από μόνο του ή μπορείς να κάνεις ένα στρίφωμα.

Το σούπερ θηλυκό σου τοπ από μακό μπλουζάκι είναι έτοιμο! Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τοπ από μακό μπλουζάκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *