Άλλη μια καλοκαιρινή μπλούζα από αντρικό μακό

Η Cathy από το trinketsinbloom.com ξανακτυπά! Αν δεν σου λέει κάτι αυτό, δες την προηγούμενη καλοκαιρινή μπλούζα που είχε φτιάξει από αντρικό μακό και ετοιμάσου για την συνέχεια! Σειρά έχει μια πολύ θηλυκή μπλούζα με σούρα. Θα χρειαστεί το μακό να είναι αρκετά φαρδουλό ώστε η σούρα να είναι πλούσια, ενώ το έντονο χρώμα θα κάνει την καινούργια σου μπλούζα να ξεχωρίζει.

tshirt-ruffle-1

Ξεκινάς γυρίζοντας ανάποδα το επιλεγμένο μακό. Διπλώνεις 12-15 εκατοστά από το τέλος προς την μέση και κάνεις μια ραφή 1-1,5 εκατοστό προς τα μέσα και γύρω γύρω αφήνοντας ένα μικρό κενό. Από αυτό το κενό θα περάσεις το λάστιχο με την βοήθεια μιας παραμάνας ώστε να γίνει η σούρα.

Στη συνέχεια ισιώνεις την μπλούζα κόβοντας το άνοιγμα του λαιμού και τα μανίκια. Θα χρειαστεί να κάνεις 2 ραφές ακόμη για να κλείσεις τις τρύπες από τα μανίκια, εδώ είναι και η ευκαιρία σου να μικρύνεις λίγο το μπλουζάκι αν παραείναι φαρδουλό.

Το τελείωμα του λαιμού – το οποίο είναι πλέον το κάτω τελείωμα της καινούργιας σου μπλούζας – μπορείς να το αφήσεις χωρίς ραφί, το μακό γυρίζει προς τα μέσα από μόνο του ή μπορείς να κάνεις ένα στρίφωμα. Με γεια!

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Απάντηση