Χειροποίητο ραβδάκι για σαπουνόφουσκες

Ο καιρός έφτιαξε επιτέλους και δεν μας κρατάει τίποτα πλέον μέσα στο σπίτι. Ειδικά εάν έχεις βεράντα ή κήπο και μικρά παιδιά, αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να τα απολαύσεις σε συνδυασμό. Πρόσφατα ανακάλυψα με την κόρη μου τη χαρά του να παίζεις έξω με τις γνωστές σαπουνομπουρμπουλήθρες. Και επειδή κάτι χειροποίητο σχετικό έπρεπε να βρω για αυτό, βουαλά! Χειροποίητα ραβδάκια για σαπουνόφουσκες!

Ξέρω, ξέρω, το link δεν οδηγεί αυτή τη φορά σε tutorial, ούτε καν σε άρθρο με περιληπτικές οδηγίες! Η φωτογραφία αυτή από την LadyLucente στο Flickr είναι καθαρά για λόγους έμπνευσης. Γιατί αφενός σίγουρα δεν θα σκεφτόσουν εύκολα να φτιάξεις μόνος σου κάτι τέτοιο, αλλά επίσης είναι και τόσο εύκολο που μάλλον δεν θα χρειαστείς καν οδηγίες.

Όπως το βλέπω, λοιπόν, από τις φωτογραφίες μπορείς να φτιάξεις αυτά τα μαγικά ραβδάκια σε μερικά λεπτά και με υλικά που πιθανώς έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Θα χρειαστείς σύρμα ευλύγιστο (εάν έχεις σύρμα χαλκού ακόμη καλύτερα), χάντρες διάφορες με μεγάλο άνοιγμα για να χωράει το σύρμα (εάν σκοπεύεις να το δώσεις σε μικρά παιδιά προτίμησε χάντρες ξύλινες που μπορούν να τις έχουν ζωγραφίσει και μόνα τους πριν με ακρυλικά χρώματα) και κάποιο κοφτάκι για σύρμα, πένσα με στρογγυλή μύτη για να στρίψεις τις άκρες.

Κόψε ένα κομμάτι σύρμα όσο μακρύ θέλεις να είναι για να χωράει στο χέρι σου άνετα και υπολόγισε και αρκετά εκατοστά ακόμη για να κάνεις τη λούπα σου στην αρχή του. Μπορείς να φτιάξεις ό,τι σχήμα θέλεις: στρογγυλό, αστεράκι, οβάλ κτλ. Τύλιξε το σύρμα γύρω γύρω καλά. Έτοιμο το ραβδάκι. Τώρα μένει να το διακοσμήσεις όπως εσύ θέλεις. Βάλε τις χάντρες σου στη σειρά που θέλεις και όταν τελειώσεις βάλε κάτω κάτω μια πιο μεγαλούτσικη χάντρα και τράβα καλά να σφηνώσουν. Τύλιξε το σύρμα γύρω γύρω για να τις σταθεροποιήσεις.

Προσοχή μόνο να τυλίξεις καλά το σύρμα στα τελειώματα για να μην προεξέχει κάτι και κοπεί αυτός που το χρησιμοποιεί.

Δεν είναι τέλειο δώρο για ανοιξιάτικο παιδικό πάρτυ;

Και εάν θέλεις να φτιάξεις μόνος σου και το σαπούνι για τις φούσκες δες σε αυτή τη σελίδα πόσες συνταγές υπάρχουν για να διαλέξεις!

Καλές σαπουνομπουρμπουλήθρες σε όλους!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *