Η πρώτη της λαμπάδα με παπάκι

Η μελλοντική βαφτιστήρα μου μόλις έμαθε πως κάνει το παπάκι (πα, πα, πα!) και αυτό μου έδωσε ιδέα για την πρώτη της – εννοείται χειροποίητη – λαμπάδα. Της έφτιαξα λοιπόν ένα γλυκό παπάκι από τσόχα και διακόσμησα ένα λευκό κερί, νομίζω θα της αρέσει πολύ!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς το μοτίβο παπάκι, ένα κομμάτι χοντρή κίτρινη τσόχα (12×12εκ.), ένα κομμάτι μαλακή πορτοκαλί τσόχα (4×4εκ.), δυο κομμάτια εμπριμέ ύφασμα (4×7εκ.), ένα μικρό κουμπί, κορδέλα και φυσικά μία λαμπάδα.

Τύπωσε το μοτίβο παπάκι και κόψε τα 3 κομμάτια που θα χρειαστούμε. Θυμίσου να αφήσεις μισό εκατοστό περίγραμμα στα κομμάτια της φτερούγας.

Ράψε τα 2 κομμάτια της φτερούγας καλή με καλή πλευρά αντικρυστά και άσε ένα κομμάτι άραφτο για να μπορέσεις να το γυρίσεις.

Γύρισε την φτερούγα και γέμισέ την με κομματάκια πλαστικής σακούλας ώστε να κάνει και θόρυβο όταν θα παίζει το παιδάκι. Κλείσε την φτερούγα με κρυφή βελονιά.

Ράψε την φτερούγα στην θέση της χρησιμοποιόντας μπόλικες βελονιές, μην ξεχνάς τα μωρά έχουν περισσότερη δύναμη απ’ ό,τι νομίζεις!

Στη συνέχεια ράψε το ράμφος και το κουμπί για μάτι. Καμάρωσε την δημιουργία σου πριν πας στο επόμενο βήμα!

Στην πίσω πλευρά του παπιού ράψε ένα μικρό κομμάτι τσόχας σαν θηλιά ώστε να περάσει η κορδέλα από μέσα για να συγκρατήσει το παπάκι στην λαμπάδα.

Τύλιξε την κορδέλα με το παπάκι στην λαμπάδα και στερέωσε τις άκρες της με λίγη κόλλα. Καλό Πάσχα!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

7 σχόλια στο άρθρο “Η πρώτη της λαμπάδα με παπάκι”

  1. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”]Γεια σου vailie, μικρό tip, αν έχεις κάνει login στο community το σύστημα σε αναγνωρίζει και δεν χρειάζεται να βάλεις όνομα, email ή να γράψεις τις παρτσακλές λέξεις 8)
    Καλό Πάσχα και από εμάς[/quote]

    Thank u guys!!!kisses xxx

  2. Γεια σου vailie, μικρό tip, αν έχεις κάνει login στο community το σύστημα σε αναγνωρίζει και δεν χρειάζεται να βάλεις όνομα, email ή να γράψεις τις παρτσακλές λέξεις 8)
    Καλό Πάσχα και από εμάς

  3. γεια και χαρα στα ομορφα κοριτσια και στην ακομη πιο ομορφη και γλυκια βαφτιστηρααα!!!!
    Τι μου κανετε? καιρο εχω να σας γραψω! Μπαινω ποτε-ποτε στα γρηγορα, μα αυτο το συστημα με το μεηλ και το μπλογκ και τις παρτσακλες λεξεις, με καθυστερει!

    Η λαμπαδα και το παπακι ειναι απλα ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Και οι δικες μου οι μικρες τρελλαινονταν για τα παπακια!
    Φιλια πολλα και καλη Μεγαλη Εβδομαδα!

  4. [quote name=”fotini”]na rotiso ti kola xrisimopoieis?
    skeftika na balo zesti silikoni(me mpistoli) alla …. mallon tha lionei to keri
    ti alli kolla tha mporousa na balo?[/quote]
    κόλλα για ύφασμα. Έκανα 2 κύκλους την κορδέλα και έτσι την κόλλησα πάνω ατον εαυτό της όχι στο κερίθ 😆

  5. na rotiso ti kola xrisimopoieis?
    skeftika na balo zesti silikoni(me mpistoli) alla …. mallon tha lionei to keri
    ti alli kolla tha mporousa na balo?

  6. Υπεροχο αποτέλεσμα!!! Μπραβο!! Να επισημανω και στη νονά και στη μαμα, να εχετε το νου σας στο ματακι μην ξηλωθεί… τα μικρα στοματακια ειναι …φιλοπεριεργα! Με την πρωτη ευκαιρία μπορείτε να το αντικαταστησετε με μια ομορφη πινελιά ή με σχεδιακι απο μαρκαδόρο για υφασματα ή απλα ανεξητηλο μαρκαδόρο.
    Τωρα, καμια ιδέα και για μεγαλουτσικα αγορακια;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *