Φτιάξε βαζελίνη (χωρίς πετρέλαιο)

vaselineΉρθε η εποχή να βγούμε στον κήπο, να ξεχορταριάσουμε, να φυτέψουμε και γενικά να ταλαιπωρήσουμε τα χέρια μας. Καλό θα ήταν λοιπόν στο τέλος της ημέρας να τα περιποιηθούμε με μία φιλική, οικολογική και εννοείται χειροποίητη βαζελίνη – άσε που θα γλυτώσεις και τα χημικά προϊόντα του πετρελαίου που περιέχει η αγοραστή βαζελίνη. Η Jill μας δείχνει πως να φτιάξουμε μόνες μας φυσική βαζελίνη.

 

vaseline-1

 

Θα χρειαστείς 30 γραμμάρια κερί μέλισσας σε παστίλιες και 150 ml ελαιόλαδο. Βάζεις και τα δύο σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, θέλεις απλά να λιώσεις το κερί όχι να το βράσεις. Μόλις λιώσει, μεταφέρεις το παρασκεύασμα σε βαζάκι και το αφήνεις αρκετές ώρες να κρυώσει. Όταν σταθεροποιηθεί είναι έτοιμη!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου για να προσθέσεις την δικιά σου μυρωδιά. Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

5 σχόλια στο άρθρο “Φτιάξε βαζελίνη (χωρίς πετρέλαιο)”

  1. [quote name=”Αθηνά”]Μια ερώτηση: Κερί μέλισσας σε παστίλιες που μπορώ να βρώ;[/quote]
    Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Κερί μέλισσας βρίσκεις εύκολα σε μαγαζιά που πουλάνε κεριά ή σε εκκλησιαστικά είδη η σε βιοτεχνίες κηροπλαστικής. Εγώ το παίρνω από μαγαζι που πουλάει κεριά και εκκλησιαστικά είδη. Σε αυτά βέβαια το αγοράζεις σε μορφή πλάκας που τη σπας εσύ σε κομμάτια. Σταγόνες κεριού έτοιμες ίσως βρεις σε μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας και χόμπι.

  2. Κι εγώ το ίδιο! Η χρήση της είναι ευρεία: για τα χέρια, για τις ευαίσθητες περιοχές μετά την αποτρίχωση, για τον ερεθισμένο ποπό του μωρού, για τις κατακλύσεις ηλικιωμένων, για εγκαύματα και κοψίματα, όπου υπάρχει ξηροδερμία, κλπ Γενικώς, είναι ένας μικρός θησαυρός.
    Προσοχή, όμως: το λάδι και το κερί πρέπει να είναι γνήσια. Κυρίως το κερί να μην είναι παραφίνης, αλλά φυσικό.

  3. Καλημέρα. Επειδή χρησιμοποιώ βαζελίνη γενικά (στους αγκώνες, στις φτέρνες, στα χείλη, στα χέρια κτλ), ήθελα να ρωτήσω: αυτή η χειροποίητη έχει τις ίδιες χρήσεις, έτσι? γιατί έχω κερί και φαίνεται πολύ εύκολη στην κατασκευή της. Ιδιαίτερα αν της βάλουμε και έλαιο θα γίνει πολύ μυρωδάτη και ιδιαίτερη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *