Φουσκωτό παιχνίδι φάλαινα

whalesΕπιστρέφουμε από τον μήνα πλεξίματος με ένα εύκολο, γρήγορο και γλυκούλι project που όσοι έχουν μικρά παιδιά ή αισθάνονται ακόμη έτσι οι ίδιοι, θα το εκτιμήσουν. Η Jamielyn από το blog Ι {heart} Naptime φιλοξενεί την Jessica που μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα φουσκωτό παιχνίδι σε σχήμα φάλαινας από πολύχρωμα υφάσματα. Πιάσε τα υλικά σου και ξεκινάμε!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Ύφασμα βαμβακερό που θα το πλύνεις καλά
– Τσόχα ή κουμπάκια για τα μάτια
– Τα ραφτικά σου (βελόνες, καρφίτσες, κλωστή, ψαλίδι κτλ)
– Το πατρόν της φάλαινας που μπορείς να το κατεβάσεις
– Ραπτομηχανή (μπορείς να το ράψεις και με το χέρι)

Να πούμε εδώ ότι εάν οι φουσκωτές σου φάλαινες προορίζονται για μωρό, καλό θα είναι να προσέξεις τόσο το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσεις να είναι μαλακό, εάν ράψεις κουμπιά για μάτια να τα στερεώσεις σούπερ καλά ή να πας με την εναλλακτική της τσόχας και φυσικά να προσέξεις το γέμισμα που θα χρησιμοποιήσεις να είναι υποαλλεργικό και ειδικό για παιδικά παιχνίδια. Είναι πιο εύκολο από ό,τι ακούγεται και με λίγη προσοχή μπορείς να είσαι πιο ξέγνοιαστη με τα παιχνίδια που δίνεις στο μικρό σου για να παίξει.

Λοιπόν… στο θέμα μας!

Αφού έχεις όλα σου τα υλικά και είσαι έτοιμη ξεκινάς. Αντιγράφεις το πατρόν επάνω στο ύφασμά σου δύο φορές και κόβεις τα κομμάτια της φάλαινας. Σημαδεύεις που θέλεις να είναι τα μάτια… μπορείς να το κάνεις όσο αστείο θέλεις πηγαίνοντας τα μάτια όσο πίσω ή μπρος θέλεις. Στη συνέχεια ράβεις τα μάτια από τσόχα (αρκεί ένα στρογγυλό κομμάτι με ένα μικρότερο καφέ, γαλάζιο, μαύρο ή ό,τι σου ταιριάζει με το ύφασμά σου) ή τα μάτια κουμπιά. Τοποθετείς τα κομμάτια ύφασμα καλή με καλή και τα καρφιτσώνεις. Ράβεις γύρω γύρω χωρίς να ξεχάσεις να αφήσεις ένα άνοιγμα περίπου 10 εκ. σε κάποιο σημείο του σχεδίου που είναι σχετικά ίσιο για να μπορέσεις να γυρίσεις τη φαλαινίτσα σου μέσα έξω. Με ένα ψαλίδι κόψε προσεκτικά έξω από τη ραφή σου γύρω γύρω στη φάλαινα ώστε να έχεις περίπου μισό εκατοστό περιθώριο από τη ραφή έως την άκρη σου. Τώρα με ένα ψαλίδι προσεκτικά κόψε τριγωνάκια στα σημεία που το σχέδιο της φάλαινας κάνει καμπύλες. Πρόσεχε μην κόψεις τις ραφές! Για βοήθεια δες και τις φωτογραφίες στο άρθρο του Ι {heart} Naptime.

Πάτα με το σίδερο καλά και το σημείο που θα κλείσεις το άνοιγμα δημιουργώντας δύο αυτάκια…

Γύρνα μέσα έξω τη φάλαινα και ξεκίνα να την γεμίζεις. Εκεί που θα νομίζεις ότι δεν χρειάζεται άλλο θα συνεχίσεις να γεμίζεις μέχρι να ξεχειλίζει. Με βελόνα και κλωστή και την κρυφή βελονιά που είναι σχεδόν αόρατη και μπορείς να κλείσεις καλά το άνοιγμα.

Και η φάλαινα σου είναι έτοιμη!

Όπως θα κατάλαβες είναι κρίμα να φτιάξεις μόνο μια… μπορείς να τις κάνεις ζευγάρια! Ένα αγοράκι, ένα κοριτσάκι! Είναι τόσο εύκολες! Μάλιστα είναι και ιδανικό δωράκι αναμνηστικό για παιδικό πάρτυ!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *