Εύκολο boho φουστάνι

Ο καιρός μπορεί να μην λέει να φτιάξει, εμείς όμως επιμένουμε ανοιξιάτικα! Εάν θέλεις κι εσύ να μπεις στο ανοιξιάτικο mood τότε δεν έχεις παρά να φτιάξεις αυτό το υπέροχο boho στιλ φουστάνι για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές σου βόλτες. Είναι πολύ εύκολο να το ράψεις, ακόμη και εάν είσαι πολύ αρχάρια στη ραπτική και το βρήκαμε στο blog Sweet Verbena! Είσαι έτοιμη για τις οδηγίες;

Το μυστικό για ένα ευκολοφόρετο και αέρινο φουστάνι που μπορείς να πάρεις μαζί σου όπου πας είναι το σωστό ύφασμα. Το συγκεκριμένο, λοιπόν, φουστάνι είναι φτιαγμένο από έξτρα ελαστικό ζέρσευ σε λευκό χρώμα. Και ναι, το tutorial περιλαμβάνει και οδηγίες για να βάψεις το φόρεμα στο χρώμα που σου αρέσει. Φυσικά, εάν βρεις έτοιμο το ζέρσεϋ στο χρώμα που θέλεις ακόμη καλύτερα… αλλά διάβασε και τις οδηγίες για τη βαφή… δεν ξέρεις που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

Εάν σκοπεύεις το φόρεμα να το φοράς στις εξόδους σου τότε καλό θα είναι να επενδύσεις σε καλό ζέρσεϋ ύφασμα που θα είναι και η υφή του ωραία και δεν θα πέφτει πολύ βαρύ. Εάν θέλεις να το φοράς στη θάλασσα και δεν σε πολυαπασχολεί πάρε κάτι φτηνότερο και πειραματίσου κιόλας!

Πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις με το ζέρσεϋ και αναφέρονται και στο άρθρο του Sweet Verbena:

– Το ζέρσεϋ το ράβεις στη μηχανή με ραφή ζιγκ ζαγκ ή άλλη ελαστική ραφή για να μην χάσει το ύφασμα την ελαστικότητά του
– Δεν τραβάς το ύφασμα όταν το ράβεις. Το αφήνεις να πάει μόνο του.
– Το ζέρσεϋ δεν ξεφτάει στις άκρες, οπότε εκεί που θα το κόψεις μπορείς να το αφήσεις όπως είναι και αυτό θα γυρίσει μόνο του.
– Μην το φοβάσαι!!!
– Το ζέρσευ “πίνει” πολύ όταν το πλένεις με ζεστό νερό, οπότε εάν σκοπεύεις να βάψεις το φόρεμά σου μην το κοντύνεις πριν, αλλά αφού το βάψεις γιατί σίγουρα θα μπει.

Για να φτιάξεις αυτό το πραγματικά υπέροχο φόρεμα χρειάζεσαι:

– 2,5 μέτρα ύφασμα ζέρσεϋ (όχι πολύ βαρύ) σε πλάτος 1.50 μέτρο
– Βαφή για υφάσματα στο χρώμα που θέλεις (όχι για πλυντήριο, αλλά για το χέρι)
– Καλό ψαλίδι
– Τα ραφτικά σου (μεζούρα, καρφίτσες, κλωστές κτλ)
– Ραπτομηχανή
– Λεκάνη για τη βαφή

Ξεκινάς διπλώνοντας το ύφασμά σου στη μέση (καλή με καλή πλευρά), ώστε να έχεις ένα κομμάτι όπως το σχεδιάγραμμα του άρθρου. Ράβεις όπου βλέπεις διακεκομμένες γραμμές όπως δείχνει στις φωτογραφίες. Αφού ράψεις τις 3 πλευρές γυρίζεις το φόρεμα μέσα έξω και το απλώνεις καλά σε μια επιφάνεια. Η μικρότερη 3η κλειστή πλευρά είναι η επάνω πλευρά του φορέματος, εκεί που θα κόψεις τη λαιμόκοψη και τα μανίκια. Βρες την μέση και κόψε με το ψαλίδι σου περίπου 15εκ. κάθετα. Αυτό θα είναι το ντεκολτέ σου. Εσύ αποφασίζεις πόσο βαθύ θα είναι. Επίσης κόβεις δεξιά και αριστερά λωρίδες των 20εκ. για τα μανίκια.

boho-forema-m

Δοκίμασε το φόρεμά σου και δες εάν χρειάζεται κάποια προσαρμογή. Τώρα θα το βάψεις εάν θέλεις. Ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευασίας της βαφής σου και προσοχή μην τα κάνεις όλα χάλια… καλύτερα αυτή η δουλειά να γίνει κάπου έξω. Αφού πλυθεί και στεγνώσει καλά το φορεμά σου είναι έτοιμο για να το κοντύνεις όσο θέλεις. Εάν σου αρέσει μπορείς να προσθέσεις και φάσα άλλου χρώματος στον ποδόγυρο. Ακολούθησε τις οδηγίες της Katy από το Sweet Verbena!

Μεγιά σου!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Εύκολο boho φουστάνι”

  1. Πολύ καλή ιδέα! Μήπως υπάρχει κάποια πρόταση για το που μπορούμε να βρούμε ζέρσεϋ ύφασμα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *