Πλεκτό καλάθι από μουσαμά

DSC02205Όσοι από εσάς ήρθατε στην Χειροτέχνικα 2011 θα θυμάστε τα banners από μουσαμά που διακοσμούσαν τον χώρο. Στο τέλος της έκθεσης δεν τα πετάξαμε αλλά τα κρατήσαμε γιατί όλο και κάτι θα κάναμε μαζί τους. Η ευκαιρία προέκυψε λοιπόν και χρησιμοποίησα ένα από αυτά για να φτιάξω ένα πλεκτό καλάθι, ιδανικό για υλικά πλεξίματος και το έκανα δώρο στην Ελίνα.

.

Βήμα – Βήμα


Κόψε αρκετές λωρίδες μουσαμά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε 17 λωρίδες 2×60 εκατοστών και 16 λωρίδες 2×30 εκατοστών. Αν δεν έχεις μουσαμά χρησιμοποίησε χαρτί διπλωμένο στα 4 ώστε να φτιάξεις τις λωρίδες.

Τοποθέτησε τις 10 λωρίδες οριζόντια τη μία δίπλα στην άλλη και πλέξε άλλες 7 κάθετα. Οι κάθετες λωρίδες θα περνάνε εναλλάξ μία πάνω από την οριζόντια λωρίδα μία από κάτω.

Φέρε κοντά όλες τις λωρίδες ώστε να μην υπάρχει κενό ανάμεσά τους. Σε αυτό το σημείο τοποθέτησε χαρτοταινία γύρω γύρω για να μην σου κουνιούνται οι λωρίδες. Αυτός είναι ο πάτος του καλαθιού σου.

Πλέξε σε κάθε μία από τις 4 πλευρές άλλες 4 λωρίδες με τον ίδιο τρόπο και στερέωσε με χαρτοταινία.

Δίπλωσε τις λωρίδες προς τα μέσα εκεί που τελειώνει η χαρτοταινία και ράψε με ζιγκ ζαγκ. Κόψε τις λωρίδες που περισσεύουν.

Γύρισε το καλάθι σου ανάποδα και ένωσε τα πλαινά με μια απλή ραφή. Κόψε τις λωρίδες που περισσεύουν.

Γύρισε το καλάθι σου στην καλή του πλευρά. Μπορείς να το αφήσεις έτσι που κάνει μια καμπυλώτητα ή …

… να κάνεις μια ραφή 3 χιλιοστά μέσα από κάθε ένωση για να γίνει το καλάθι σου πιο τετράγωνο. Με γεια!
Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πλεκτό καλάθι από μουσαμά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *