Εύκολο φαναράκι από κερί

Μάθε πως να φτιάξεις βήμα βήμα διακοσμητικά φαναράκια από λιωμένη παραφίνη με τη βοήθεια ενός μπαλονιού. Η ιδέα είναι ιδανική για στολισμό τραπεζιών γάμου, αλλά μην μου πεις οτι δεν είναι τέλεια και για το σπίτι;

Μπορεί το project να φάινεται λίγο τρομακτικό στην αρχή, αλλά είναι πραγματικά πολύ απλό.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Μπαλόνι
– Παραφίνη
– Χαρτί αντικολλητικό ψησίματος
– Κάποιου είδους μπεν μαρί για να κρατάς το κερί ζεστό

Η διαδικασία που ακολουθείς είναι:

Γεμίζεις το μπαλόνι σου με νερό. Λιώνεις την παραφίνη σε κατσαρολάκι και την κρατάς ζεστή σε μπεν μαρί. Απλώνεις το αντικολλητικό σου χαρτί και το έχεις έτοιμο. Βουτάς το μπαλόνι μέσα στην παραφίνη σου, προσοχή μέχρι κάτω από το σημείο που έχεις γεμίσει με νερό. Εάν πάει παραπάνω θα σου σκάσει το μπαλόνι και θα γίνεις και χάλια. Βγάζεις το μπαλόνι από την παραφίνη και κρατάς μέχρι να κρυώσει λίγο. Ξαναβουτάς.

Συνεχίζεις να “βαφτίζεις” το μπαλόνι σου μέσα στην παραφίνη έως ότου αρχίσει το κερί να γίνεται παχιές στρώσεις. Ενώ είναι ακόμη ζεστό μπορείς να το ακουμπήσεις επάνω στο αντικολλητικό χαρτί για να βεβαιωθείς οτι ο πάτος που σχηματίζεται είναι ίσιος και δεν θα είναι στραβό το φαναράκι σου. Συνεχίζεις τη διαδικασία μέχρι η παραφίνη να σχηματίσει επάνω στο μπαλόνι στρώση πάχους περίπου 1 – 1,5 εκ.

Αφήνεις επάνω στο αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει καλά το φαναράκι σου. Όταν έχει κρυώσει τελείως μπορείς να σκάσεις το μπαλόνι και να χύσεις το νερό. Προσοχή! Τη δουλειά αυτή καλό είναι να την κάνεις επάνω από νεροχύτη και μακριά από τα ρούχα σου.

Το άρθρο δεν τα λέει, αλλά το προσθέτουμε εμείς… εάν θέλεις και η επάνω πλευρά του φαναριού σου να είναι λεία μπορείς να την “γυαλίσεις” με τη βοήθεια ενός παλιού καλσόν. Και εάν θέλεις να πειραματιστείς και με χρώματα, μπορείς να αγοράσεις ειδικά χρώματα για κηροπλαστική και να φτιάξεις χρωματιστή παραφίνη και μετά να βουτήξεις το μπαλόνι σου!

Τοποθετείς το φαναράκι σου όπου σου αρέσει και ανάβεις μέσα ένα ρεσώ! Έτοιμο!

Κράτα το

Κράτα το

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

7 σχόλια στο άρθρο “Εύκολο φαναράκι από κερί”

  1. [quote name=”Tetoula”]Πολύ ωραία ιδέα. Θέλω να τη δοκιμάσω, αλλά πρέπει να πάρω παραφίνη? Αν λιώσω ένα ήδη υπάρχων κερί, δεν γίνεται? Και τα χρώματα πρέπει να είναι ειδικά? Κάποιο άλλο είδος χρώματος κάνει?[/quote]
    Tetoula, μπορείς αντί για τα ειδικά χρώματα να λιώσεις μέσα στο κερί σου μια κηρομπογία σε ότι χρώμα θέλεις αλλά το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο έντονο χρώμα και μάλλον -αν θυμάμαι καλά τις τιμές- λίγο ακριβότερο!

  2. Εξαρτάτε πόσο πολύ θα φουσκώσεις το μπαλόνι σου, υποθέτω. Αν είναι μικρό κ η θερμότητα πλησιάζει το κερένιο “κέλυφος”, είναι επικίνδυνο. Οπως κ αν κλείσεις το στόμιο πολύ. Αν όμως το μπαλόνι σου είναι λίγο πιο φουσκωμένο κ με πιο ανοιχτό στόμιο, πιστεύω πως θα είναι ασφαλές.
    Βέβαια όλα αυτά τα λέω θεωριτικά, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει, ακόμα!!! 🙂
    [quote name=”ρανια”]εαν βαλω μεσα ρεσω δεν θα λιωσει το φαναρακι που ειναι φτιαγμενο απο κερι???[/quote]

  3. Τέλεια ιδέα! Καιρός είναι να μαζέψω τα χριστουγεννιάτικα και να ανανεώσω το ντεκόρ στο σαλόνι! @tetoula μπορείς να λιώσεις τα κεριά που ήδη έχεις και έτσι θα χεις κάνει και ανακύκλωση και ανανέωση!από όσα γνωρίζω μια άλλη λύση για τα χρώματα είναι η κηρομπογιές που χρησιμοποιούν τα παιδάκια!

  4. Πολύ ωραία ιδέα. Θέλω να τη δοκιμάσω, αλλά πρέπει να πάρω παραφίνη? Αν λιώσω ένα ήδη υπάρχων κερί, δεν γίνεται? Και τα χρώματα πρέπει να είναι ειδικά? Κάποιο άλλο είδος χρώματος κάνει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *