Μπουτουνιέρα από ύφασμα

DSC01908Για μένα τα Χριστούγεννα φέτος ξεκίνησαν νωρίς. Συγκεκριμένα την προηγουμένη εβδομάδα, όταν κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας και πέρασα από το κατάστημα Kangaroo. Η Σοφία Βαμβακά είχε μόλις φέρει ένα σωρό gadgets για χειροτεχνίες και μου έδωσε μια σακούλα πράγματα για να δοκιμάσω. Την προσοχή μου τράβηξε ένα χάρτινο εργαλείο της Clover με το οποίο φτιάχνεις εντυπωσιακά λουλούδια από ύφασμα.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς το “Flower Frill Templates” της Clover, ύφασμα, λεπτό χαρτόνι και αξεσουάρ καρφίτσας. Φτιάξε το λουλούδι σύμφωνα με τις οδηγίες του εργαλείου.

Μιας και το ύφασμά μου ήταν αρκετά βαρύ, αποφάσισα να του φτιάξω μια σκληρή πλάτη για να κάθεται καλύτερα. Κόψε ένα στρογγυλό κομμάτι από μέτριο χαρτόνι – όχι πολύ σκληρό – και κάλυψέ το με το ύφασμα του λουλουδιού. Χρησιμοποιήσε κόλλα σε σπρέυ ώστε να σταθεροποιηθεί προσωρινά το ύφασμα.

Πέρασε το καλυμένο χαρτόνι από την ραπτομηχανή με ραφή ζιγκ ζαγκ για να σιγουρέψεις το ύφασμα και για να μην ξεφτάει. Όπως βλέπεις η πλάτη είναι αρκετά πιο μικρή από το λουλούδι μου μιας και δεν ήθελα να φαίνεται.

Ράψε το αξεσουάρ της καρφίτσας στο πίσω μέρος της πλάτης. Το μυστικό με τις βαριές μποτουνιέρες είναι να ράβεις την καρφίτσα ψηλά στην βάση και όχι στην μέση καθώς από το βάρος θα κρεμάει. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορείς να ράψεις και παραπάνω από μία καρφίτσες για να κάτσει η μπουτουνιέρα ακριβώς εκεί που την φαντάζεσαι.

Με την κόλλα σπρέυ στερέωσε προσωρινά την πλάτη στο λουλούδι και κάνε μερικές σταθεροποιητικές βελονιές.

Η μπουτουνιέρα σου είναι έτοιμη. Ποιά θα είναι η τυχερή που θα την πάρει δώρο φέτος;
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

9 σχόλια στο άρθρο “Μπουτουνιέρα από ύφασμα”

  1. [quote name=”despina pa”]μήπως έχεις κάποιο εύκαιρο λινκ? γιατί μου άρεσε πολύ! αλλά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου![/quote]
    ενδεικτικά http://www.youtube.com/watch?v=O9tCqY4sFFE και αν βάλεις στο google να βρει εικόνα με το template “Flower Frill Template” θα το βρεις, οπότε το εκτυπώνεις στο μεγεθος που θέλεις et voila! 😉

  2. yperoxi i karfitsa. den xreiazetai to template, giati na mpoume se exoda vre koritsia?katevaste apo to diktuo tin margaritoula k deite clipaki sto youtube pou deixnei akrivws to diploma k kopsimo tou yfasmatos.einai toso eukolo, oso na ftiaxneis xartines nifades pou kaname mikra tetoia epoxi. Valia, dialekses teleio xroma gia tin karfitsa, super!

  3. Τι θα λέγατε και για αυτό:[url] http://www.dana-made-it.com/2008/07/tutorial-wallflowers.html%5B/url%5D

    Είναι ένα tutorial για χάρτινα λουλούδια για διακόσμηση τοίχου. Φαντάζομαι ότι με τον αντίστοιχο τροπο μπορείς να γίνουν και υφασματινα λουλουδάκια σε μικρότερο μέγεθος…

  4. Μπράβο Βάλια! Πολύ όμορφη έγινε! Και πολύ καλό δώρο,μιας και ο χειμώνας ενδείκνυται για καρφιτσούλες και μπουτονιέρες με τόσα πανοφώρια που φοράμε!
    Αυτη η καρφίτσα θα ήταν υπέροχη πάνω σε ένα κατακίτρινο παλτό!!Συμφωνείτε?
    Ο χειμώνας θέλει χρώμα!Ας το παραδεχτούμε… 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *