Μαξιλαράκι για καρφίτσες

maxilaraki_karfitses_introΑπό τον μήνα ραπτικής δεν μπορούν να λείπουν projects από το αγαπημένο μας Purl Bee και projects για αξεσουάρ που χρειάζεσαι για να ράψεις! Βρήκαμε, λοιπόν, τον τέλειο συνδυασμό σε αυτό το παλαιότερο άρθρο από το Purl Bee για να φτιάξεις μόνος σου το μαξιλαράκι για τις καρφίτσες σου! Είναι τόσο εύκολο που ενδείκνυται ακόμη και για πολύ αρχάριους!

Για να φτιάξεις τα μαξιλαράκια για καρφίτσες θα χρειαστείς:

Ύφασμα κατά προτίμηση λεπτό βαμβακερό
Ψαλίδι για ύφασμα
Τσόχα σε χρώμα που να ταιριάζει με το ύφασμά σου
– Τα ραφτικά σου (καρφίτσες, βελόνες, κλωστή, σαπουνάκι κτλ)
Γέμισμα που βάζουμε σε μαξιλάρια κτλ
Βελόνα κεντήματος
Κλωστή κεντήματος
Στρογγυλό πατρόν (μπορεί να είναι ακόμη και πιάτο). Θα υπολογίσεις οτι από το πατρόν σου το μαξιλαράκι θα βγεί περίπου στο μισό.

Τι κάνεις μετά; Είναι απλό!

maxilaraki_karfitses

Κόβεις το ύφασμα με βάση το πατρόν σου. Γυρίζεις τις άκρες προς τα μέσα και με τη βελόνα και την κλωστή σου περνάς με απλή βελονιά και σουρώνεις όπως στη φωτογραφία. Γεμίζεις. Σουρώνεις κι άλλο μέχρι να κλείσει το μαξιλαράκι σου και σταθεροποιείς. Προσθέτεις το καπάκι από τσόχα. Στερεώνεις με βελόνα κεντήματος (μυτερή) και νήμα κεντήματος και κάνεις θηλιές εξωτερικά για να γίνει το μαξιλαράκι σου σαν κολοκύθα. Στερεώνεις και με βελονιά ξανά το καπάκι επάνω στο μαξιλαράκι και είναι έτοιμο!

Εάν οι οδηγίες μας δεν είναι κατανοητές προτείνουμε να ακολουθήσεις τις εικόνες και τις οδηγίες στο άρθρο του Purl Bee. Σίγουρα θα τις βρεις πολύ κατατοπιστικές.

Μπορείς να βάλεις τις καρφίτσες σου και να καμαρώσεις!

Μεγιά!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Μαξιλαράκι για καρφίτσες”

  1. Ιδεα: Μπορεις να κανεις ενα απλο μαξιλαρακι (αν ειναι μικρο μπορεις να χρησιμοποιησεις για γεμισμα παλια βατα απο ρούχα) και να το κολλήσεις με πιστόλι σιλικόνης εξω απο το κουτί με τα ραπτικά σου, σε σημείο που βολέυει…

  2. ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ…. ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟ……. ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ . ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *