Σπιτική σάλτσα ντομάτας

Σπιτική σάλτσα ντομάτας

Η σπιτική σάλτσα ντομάτας είναι πολύ εύκολη να γίνει και θα σε προμηθεύει όλο το χρόνο με γεύση και μυρωδιά καλοκαιρινής ντομάτας. Δες σε βίντεο πως θα την φτιάξεις!

Θα χρειαστείς ώριμες κόκκινες ντομάτες, όχι πολύ μαλακές. Αφού τις πλύνεις, αφαιρείς τα σκληρά κομμάτια και διάφορα χτυπήματα που μπορεί να έχουν.

Κόβεις την ντομάτα στην μέση και την στραγγίζεις για να φύγουν τα σπόρια. Περνάς τις ντομάτες από το blender και στην συνέχεια τις βράζεις για 20 λεπτά. Όσο βράζουν, αφαιρείς τον αφρό που σχηματίζεται.

Όσο βράζει η σπιτική σάλτσα ντομάτας, πρόσθεσε αλάτι και ζάχαρη, όχι μόνο για την γεύση αλλά και για να διατηρηθεί περισσότερο.

Σπιτική σάλτσα ντομάτας

Πέρνα τα βάζα σου από καυτό νερό και με ένα χωνί γέμισε με σάλτσα ντομάτας. Μην το γεμίσεις μέχρι πάνω, άσε λίγο χώρο για να βάλεις λάδι. Κλείσε το καπάκι όσο είναι ακόμη καυτή η σάλτσα ντομάτας.

Διατηρείς τα βάζα σε δροσερό, σκιερό μέρος. Όταν είναι ώρα να τα ανοίξεις, χρησιμοποιείς όσο θέλεις και το υπόλοιπο μπαίνει ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Δες πως να φτιάξεις παστίτσιο με μανιτάρια, χρησιμοποιώντας την σπιτική σου σάλτσα!

Σπιτική σάλτσα ντομάτας

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σπιτική σάλτσα ντομάτας”

  1. Γεια σας, εχθές είχα την φαεινή ιδέα να φτιάξω σάλτσα ντομάτας, πριν δω τις συμβουλές σας στο video . Δεν έβαλα ζάχαρη, ούτε έβγαλα τον αφρό.Την άφησα να βράσει αρκετά και δεν έγινε ρευστή σαν τη δική σας. Ευτυχώς θα την καταναλώσουμε σύντομα. Σε μερικές μέρες θα φτιάξω καινούργια και θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας,
    καλό βράδυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *