Χειροτεχνίες από τις γυναίκες της Σαχάρα

Όταν η φιλανθρωπική οργάνωση Sandblast ζήτησε από τους μαθητές του London Metropolitan Art Media & Design “να αναπτύξουν τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων για τις γυναίκες πρόσφυγες της Σαχάρα”, η Florie Salnot βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι μοναδικό.

Δεδομένου των περιορισμών σε σχέση με τα διαθέσιμα υλικά και εργαλεία, η Florie εκμεταλλεύτηκε ότι μπορούσε να βρει στους προσφυγικούς κατακλυσμούς. Πλαστικά μπουκάλια και ζεστή άμμο!

Ανέπτυξε μια τεχνική όπου πλαστικά μπουκάλια κόβονται σε λεπτές λωρίδες και στερεώνονται πάνω σε μια βάση με καρφιά. Τα καρφιά μετακινούνται ώστε να δημιουργείται διαφορετικό σχέδιο κάθε φορά. Μόλις η λωρίδα του μπουκαλιού έχει τοποθετηθεί στο κατάλληλο σχήμα, ρίχνει από πάνω ζεστή άμμο, η οποία ζεματάει το πλαστικό του μπουκαλιού και το αναγκάζει να μείνει στο σχήμα που του έχει δοθεί.

gold-plastic-1

Δες και το video που έφτιαξε παρουσιάζοντας την περιοχή αλλά και την τεχνική της.

Μάθε περισσότερα για το project στην σελίδα του Sandblast και στην σελίδα της Florie Salnot. Εμείς ενημερωθήκαμε από το The Beading Gem’s Journal.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *