Κουρτίνα με θηλιές

Το να φτιάξεις την κουρτίνα σου είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις. Δες εδώ πως να φτιάξεις μια κουρτίνα με θηλιές.

.

Βήμα – Βήμα


Αφού μετρήσεις το ύφασμα που χρειάζεσαι για την κουρτίνα, κόψτο και στρίφωσε τις πλευρές που έχεις κόψει. Δίπλωσε 2 εκατοστά της πλευράς, σιδέρωσε, ξαναδίπλωσε άλλα 2, σιδέρωσε και ράψε.

Για τις θηλιές θα χρειαστείς 2-3 μέτρα μαλακό γκρο (το αγοράζεις από καταστήματα με είδη ραπτικής). Υπολόγισε πόσο θα χρειαστείς ώστε οι θηλιές να περνάνε στο κουρτινόξυλο και κόψε μονό αριθμό λωρίδων. Καλό θα είναι να έχεις μια θηλιά ανά 15-20 εκατοστά.

Δίπλωσε και σιδέρωσε τις λωρίδες και στις δυο πλευρές ώστε να μην ξεφτίσουν.

Δίπλωσε την κουρτίνα στην μέση και καρφίτσωσε τις λωρίδες στις 2 άκρες και στην δίπλωση. Άπλωσε τις μισές λωρίδες στην πάνω διπλωμένη πλευρά ώστε να έχουν ίση απόσταση μεταξύ τους και καρφίτσωσε. Κάνε το ίδιο και στην άλλη πλευρά.

Ράψε τις λωρίδες προσέχοντας ώστε η πάνω πλευρά του γκρο να είναι ευθυγραμμισμένη με την κάτω.

Η κουρτίνα σου είναι έτοιμη για κρέμασμα. Για την δικιά μου χρησιμοποίησα ένα κομμάτι κλαδί αντί για κουρτινόξυλο.
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

9 σχόλια στο άρθρο “Κουρτίνα με θηλιές”

  1. Είναι πάραπολυ όμορφη και ξεχοριστή ιδέα. Αλλα η αυτό που τα σπάει πραγματικά είναι οτι πετακινήται η κουρτίνα μαζί με το ξύλο πάνω στις “ράγες”.

  2. Χαχαχα!!! 😆 😆 😆
    Καλοοοο! Αλλαζεις και το point of view του δωματιου!!! χαχα! Καταπληκτικο! 😆

  3. το ξύλο είναι δεμένο με κορδόνι σε γαντζάκια τα οποιά κάθονται σε ράγα, οπότε μπορώ να τραξήξω όλο το ξύλο χωρίς να κουνηθεί η κουρτίνα ❗ 💡

  4. Εμένα μου άρεσε παρά πολύ η ιδέα σου με το κουρτινόξυλο αλλά τι κάνεις αν θες να τραβήξεις την κουρτίνα :confused: ;

  5. Πολυ ομορφη ιδεα! και το κουρτινοξυλο…ολα τα λεφτα!
    Μια λυση για να μην σκαλωνει πολυ το υφασμα και να ανοιγοκλεινει η κουρτινα πιο ευκολα ειναι να ραψεις απτη μεσα πλευρα καθε τιραντας 2 κουμπακια,ενα προς τα μπρος κι ενα προς τα πισω (κοντα στην κορυφη ομως…καταλαβες? :confused: )ετσι ωστε στην ουσια να γλιστρανε τα κουμπια πανω στο ξυλο και οχι το ιδιο το υφασμα! 😉
    Ελπιζω να μην σε μπερδεψα πολυ… 😛
    Να περνατε ομορφα στο καλικαιρι σας και ευχαριστοπυμε που συνεχιζετε τις αναρτησεις και δεν μας ξεχνατε!
    καλοκαιρινα φιλιαααα!!! 😛 😳

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *