Καλάθια από τσόχα

Η Amy από το the b-line φτιάχνει όμορφα πολύχρωμα μπωλ σε διάφορα μεγέθη από φύλλα τσόχας. Για το μεγάλο μπωλ, όπως θα δεις στο άρθρο, θα χρειαστείς 4 κομμάτια τσόχας διαμέτρου 60 εκατοστών.

Βάλε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και δίπλωσέ τα στην μέση.

Όπως είναι διπλωμένα βάλε ένα σημαδάκι 12 εκατοστά μέσα στην άκρη των φύλλων και άλλο ένα 5 εκατοστά κάτω προς την δίπλωση. Καρφίτσωσε και ένωσε τα 2 σημαδάκια με κιμωλία.

Κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά και μετά δίπλωσε τις τσόχες, ώστε τα σημάδια να έρθουν αντικρυστά και βάλε σημάδια στις καινούργιες γωνίες. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να έχεις 8 γωνιές σημειωμένες και καρφιτσωμένες.

Ράψε τις γωνιές σου και με ένα καλό ψαλίδι αφαίρεσε το ύφασμα που περισσεύει. Έτοιμο το πρώτο σου καλάθι. Δεν είναι πολύ όμορφο;

(το blog αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο)

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *