Χειροποίητη σοκολατοφουντουκόπαστα

Εάν έχεις στο σπίτι σου (όπως εγώ) κάποιον που τρελαίνεται να αγοράζει βαζάκια Noutella ή Μερέντα από το σουπερμάρκετ και να τα τρώει με το κουταλάκι, τότε θα βρεις αυτή την συνταγή ιδιαίτερα χρήσιμη. Η αλήθεια είναι οτι ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να ισχυριστούν οτι δεν αγαπούσαν σαν παιδιά ή δεν αγαπούν ακόμα αυτή την υπέροχη γευστική ανακάλυψη που λέγεται πάστα σοκολάτας. Δες τη συνταγή από το Bon Vivant για να φτιάξεις τη δικιά σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη χειροποίητη σοκολατένια αμαρτία σου είναι μάλλον δύσκολο να βρεθούν στην Ελλάδα, αλλά όχι αδύνατον.

Γράφω εδώ τα υλικά όπως αναφέρονται στο Bon Vivant:

– 300 γρ. φουντούκια
– 60 γρ. cocoa nibs (δεν βρήκα αντίστοιχη ελληνική ονομασία, αλλά από την περιγραφή ανακάλυψα οτι είναι οι καβουρδισμένοι κόκκοι του κακάο, ξεφλουδισμένοι και καθαρισμένοι. Είναι η καρδιά του καρπού και η ουσία της σοκολάτας)
– 60 – 70 γρ. ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
– 7 κ.γ. φουντουκέλαιο
– 1/2 κ.γ. σκόνη καφές εσπρέσσο

Τώρα που θα τα βρεις όλα αυτά… Εγώ θα κοίταγα πρώτα σε καταστήματα που πωλούν gourmet προϊόντα και σε supermarket που φέρνουν υλικά από το εξωτερικό όπως ο Βασιλόπουλος και ο Θανόπουλος. Εάν δεν τα βρίσκεις με τίποτα προτείνω τον πειραματισμό με απλή κουβερτούρα αντί για τα cocoa nibs…

Η συνταγή από εκεί και πέρα είναι μάλλον απλή. Καβουρδίζεις τα φουντούκια σου στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο απλωμένα μέσα σε ένα ταψί για 15 λεπτά. Όταν βγούν τα καθαρίζεις από τα τσόφλια με ένα πανάκι. Ψήνεις και τους κόκκους του κακάο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν σκουρύνουν και να γυαλίσουν ανακατέυοντας συνέχεια.

Βάζεις τα φουντούκια και τους κόκκους του κακάο μέσα σε ένα πολυμίξερ και τα χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Όποτε χρειάζεται σταματάς και με μια κουτάλα βγάζεις το μείγμα από τα πλάγια του μίξερ μέχρι να έχεις έναν σοκολατένιο πολτό.

Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις και πάλι μέχρι να έχεις την φουντουκόπαστά σου! στη χειροποίητη version τα κομματάκια του φουντουκιού θα είναι ορατά…

Βάζεις την φουντουκόπαστα μέσα σε καθαρά βαζάκια και βάζεις στο ψυγείο.

Εάν προορίζεις την σοκολατένια κόλαση για δώρο τότε μπορείς να αυτοσχεδιάσεις στην διακόσμηση των βάζων!

Τρέχω να βρω τα υλικά και να βάλω μπροστά… είμαι σίγουρη οτι κάποιος θα χαρεί πολύ με αυτή τη συνταγή…

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

5 σχόλια στο άρθρο “Χειροποίητη σοκολατοφουντουκόπαστα”

  1. Ναι, το βρήκα! http://www.good****shop.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=368&category_id=55&option=com_virtuemart&Itemid=1
    Προειδοποιώ ότι τα 300γρ. κοστίζουν 15ευρώ μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας! Αλλά από την άλλη, είναι καλή τιμή γιατί στην Ελλάδα αυτό το προϊόν είναι και λίγο δυσεύρετο…

  2. Που λέτε αγόρασα από ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων ένα μίγμα ξηρών καρπών που περιείχε και καβουρδισμένους κόκκους κακάο οι οποίοι ήταν θαυμάσιοι, γι’ αυτό και το έψαξα . Όταν είδα την ανάρτηση της Ελίνας χτύπησα στο google , cocoa nibs και ζήτησα σελίδες από Ελλάδα οπότε μου έβγαλε αρκετά αποτελέσματα.
    Ένα είναι αυτό
    http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.goodlifeshop.gr%2Findex.php%3Fpage%3Dshop.product_details%26flypage%3Dflypage.tpl%26product_id%3D368%26category_id%3D55%26option%3Dcom_virtuemart%26Itemid%3D1&rct=j&q=cocoa%20nibs&ei=ahOTTdfXO8WSswbV_43QBg&usg=AFQjCNG1bYGE2r0djgk_EvdlHAJ_RyWZ6Q&sig2=XWWNa3iZ08j1JbZkUf_VHg&cad=rja
    ή για πιο σύντομα μπείτε http://www.goodlifeshop.gr/index.php

  3. Επειδή τη δοκίμασα τη συνταγή προτείνω κάποιες εναλλακτικές.
    1. Αντί για coca nibs –> 100γρ. κουβερτούρα
    2. Αντί για φουντουκέλαιο –> σιρόπι για σοκολάτα με γεύση φουντούκι
    3. Αλέστε πολύ καλά τα φουντούκια μόνα τους και μετά προσθέστε την λιωμένη κουβερτούρα.
    4. Στο τελικό μείγμα προσθέστε και ελάχιστο γάλα. Βοηθάει στο να δέσει καλύτερα η πάστα.

    Ελπίζω να βοήθησα.

Απάντηση