Lori Nix – Μεγάλες μινιατούρες

lori_nix_introΧαίρομαι πολύ που εγκαινιάζουμε τη νέα χρονιά στην ενότητα των δημιουργών του Ftiaxto.gr με τον μαγικό κόσμο της Lori Nix. Έναν κόσμο φτιαγμένο σε μικρογραφία. Δουλειά της Lori Nix είναι να κατασκευάζει σε μακέτες στιγμές και εικόνες από την καθημερινότητα, όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται και στη συνέχεια να τις φωτογραφίζει. Η δουλειά της είναι εκπληκτική και κάθε της σκηνικό είναι προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Απολαύστε τη!

Δεν θα σας κουράσω με περιττό μπλα μπλα, μιας και η δουλειά της Lori μιλάει από μόνη της… απλώς θα γράψω 2-3 στοιχεία που διαβάσαμε για εκείνη για να βγάζουν οι φωτογραφίες καλύτερο νόημα.

Η Lori Nix είναι φωτογράφος. Όπως γράφει η ίδια στο site της, όταν ξεκίνησε την καριέρα της διαπίστωσε οτι δεν είχε αυτό που χρειαζόταν για έναν καλό φωτορεπόρτερ, δηλαδή να είναι εκεί στην κατάλληλη στιγμή και να αιχμαλωτίζει με τον φακό του τη στιγμή. Ούτε με τα προτραίτα ήταν ιδιαίτερα καλή. Έτσι αποφάσισε αντί να προσπαθεί να χωρέσει τον κόσμο στον φακό της, να φτιάχνει τους δικούς της κόσμους όπως εκείνη θέλει και στη συνέχεια να τους φωτογραφίζει.

Κάθε διόραμα (μακέτα σε 3 διαστάσεις) της παίρνει περίπου 7 μήνες να φτιαχτεί και μετά αρχίζει η δουλειά για τον σωστό φωτισμό και το σωστό στήσιμο όλων των στοιχείων. Το έργο ολοκληρώνεται με τη διαδικασία της φωτογράφησης.

lori_nix

Όπως μας λέει η ίδια τα εργαλεία της συχνά είναι μικρογραφίες των κανονικών εργαλείων, ενώ έμπνευσή της είναι έργα μεγάλων ζωγράφων, καθώς και η πρωινή καθημερινή της βόλτα με το τρένο. Εικόνες, εικόνες, εικόνες.

Πολλές από τις δημιουργίες της έχουν φιλοξενηθεί και σε μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Αμερικής.

Εάν ο δρόμος σας βγάλει στο Σικάγο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ίσως αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε την τελευταία της δουλειά με τίτλο "The City" στην έκθεσή της στην Catherine Edelman Gallery!

Αλλιώς μπορείτε να απολαύσετε τα έργα της στο site της http://www.lorinix.com!

Kαλό ταξίδι!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *