Γιρλάντα με υφασμάτινες καρδιές

Κι επειδή για τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου οι καρδιές δεν είναι ποτέ αρκετές, συνεχίζουμε με τα projects που μπορείς να φτιάξεις για εκείνη την ημέρα με αυτό που ανακαλύψαμε στο How About Orange! Εάν θέλεις να δώσεις λοιπόν μια πιο ρομαντική νότα στη διακόσμηση του σπιτιού σου, μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αυτή την πολύ όμορφη γιρλάντα με τις τρισδιάστατες καρδιές από ύφασμα! Πώς; Δες αμέσως τώρα!

Για να φτιάξεις τις καρδιές θα χρειαστείς σίγουρα ύφασμα σε ζωηρά χρώματα. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις βαμβακερό ύφασμα, σχετικά λεπτό. Ούτως ή άλλως για να κρατήσουν οι καρδιές σου το σχήμα τους και να μην ζαρώσουν στις άκρες τους θα χρειαστείς κάποιου είδους κολλάρισμα. Η Jessica χρησιμοποιεί κόλλα (για κολλάρισμα προσοχή!) σε μορφή σπρεύ που όμως όπως έχουμε πει δεν νομίζουμε οτι υπάρχει στη χώρα μας.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και σιδερότυπες ενισχύσεις υφασμάτων (θα τις βρεις σε καταστήματα με είδη ραπτικής ή με υφάσματα). Βέβαια όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται εάν κάνεις τις αγορές σου από το internet, στην οποία περίπτωση μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σε τέτοια προϊόντα που χρειάζονται για την σταθεροποίηση των υφασμάτων.

Αφού λοιπόν κάνεις την παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να έχεις το πατρόν σου για τις καρδιές. Σε χαρτί φτιάξε 4 ακριβώς ίδιες καρδιές. Εάν δεν το έχεις με τη ζωγραφική ψάξε για σχέδια καρδιών στο internet, υπάρχουν πολλά! Άφησε μια καρδιά όπως είναι στην άκρη και άρχισε να κόβεις μια μια τις υπόλοιπες 3 με τέτοιο τρόπο ώστε η καθεμιά να είναι λίγο μικρότερη από την άλλη. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι όπως στη φωτογραφία του How About Orange.

Όταν τα πατρόν είναι έτοιμα κόψε με τη βοήθειά τους τα κομμάτια που χρειάζεσαι από το ύφασμα που έχεις κολλάρει. Τέλος, συναρμολόγησε την τρισδιάστατη καρδιά σου ξεκινώντας από την πιο μεγάλη καρδιά προς τη μικρότερη. Πάτα ένα γαζί ακριβώς στο κέντρο και με το σίδερό σου δώσε στην καρδιά όσο όγκο θέλεις. Μόλις κρυώσει θα μείνει στο σχήμα που της έχεις δώσει.

Εάν θέλεις τις καρδιές να τις κάνεις γιρλάντα μπορείς την πίσω πλευρά της κάθε καρδιάς και πριν περάσεις το κάθετο γαζί σου να βάλεις και ένα σπαγγάκι για να μπορείς να τις κρεμάσεις!

Καλή επιτυχία!

Κράτα το

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *