Yiuco.com: το νέο ελληνικό marketplace

yiuco_logoΠριν από λίγο καιρό επικοινώνησε μαζί μας μέσω email η ομάδα του Yiuco.com, ενός νέου site ή πιο συγκεκριμένα ενός νέου ιντερνετικού marketplace όπου ο καθένας από εμάς μπορεί να διαθέσει προς πώληση αντικείμενα που θα πετούσε, ή δημιουργίες από ανακυκλωμένα υλικά. Βρήκαμε την ιδέα πολύ έξυπνη και δημιουργική! Καλύτερα όμως να αφήσουμε την ίδια την ομάδα του Yiuco.com να μας πει περισσότερα για αυτή!

www.yiuco.com το νέο ελληνικό marketplace που έτσι μας αρέσει!

Εσύ, τι θα έκανες με το παλιό σου τζην? Με μια καταστραμμένη καρέκλα? Με τα κουμπιά ενός διαλυμένου πληκτρολόγιου? Με ο,τιδήποτε παλιό? Μπορείς να τα πετάξεις στα σκουπίδια….

Αλλά όχι, εμείς έχουμε καλύτερη λύση. Μπορείς να φτιάξεις κάτι καινούργιο και να το πουλήσεις από το www.yiuco.com.

Το www.yiuco.com είναι μία διαδικτυακή αγορά (marketplace), όπου μπορείς να μπεις, να φτιάξεις το δικό σου μαγαζί και να αρχίσεις να πουλάς τα προϊόντα σου.

Μπορείς να πουλήσεις ο,τιδήποτε.

Το www.yiuco.com προτιμά να είναι προϊόντα που προκύπτουν από παλιά, ώστε να μην καταλήγουν στα σκουπίδια. Δηλαδή, μπορείς να πουλήσεις ανακατασκευασμένα προϊόντα ή τα μεταχειρισμένα σου. Μπορείς να πουλήσεις μια ιδέα π.χ. για νέες χρήσεις παλιών αντικειμένων… Μπορείς να ανταλλάξεις… Από το yiuco μπορείς να πουλήσεις αυτό που δημιουργείς!!!

Κάτι σου θυμίζει? Είναι κάπως έτσι, ελληνικό και μοναδικό. Το www.yiuco.com θέλει να σου δώσει να καταλάβεις ότι μπορείς να ανακυκλώνεις μόνος για το δικό σου, καθαρά, όφελος.

Και μην ανησυχείς! Ανακύκλωση είναι η ανακατασκευή, η επαναχρησιμοποίηση, το να δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία σε κάτι που δεν το θες πια… Κάτι σαν παράφραση του γνωστού στίχου, θα αλλάξω το ρολόι να το κάνω κομπολόι και να το πουλήσω από το yiuco.

Το www.yiuco.com είναι απλό στη χρήση του: εσύ δημιουργείς, εσύ φτιάχνεις το μαγαζί σου, εσύ πληρώνεσαι, εσύ στέλνεις…. και κάτι ακόμη. Είναι εντελώς δωρεάν μέχρι την άνοιξη!!!

Do not throw it, yiuco it, λοιπόν! Άντε βρε και καλορίζικο το νέο σας κατάστημα!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

9 σχόλια στο άρθρο “Yiuco.com: το νέο ελληνικό marketplace”

  1. καλησπέρα!!!!

    εχθές αποφάσισα να γραφτώ κι εγω σε αυτό το site και έχω ξετρελαθεί με την ιδέα!!!!

  2. Κατά τύχη σήμερα ανακάλυψα το site, γιατί έψαχνα να βρώ κάτι.
    το βρήκα καταπληκτικό και πολύ πρακτικό όλο το σκεπτικό.
    Μ ενδιαφέρει πολύ, γιατί έχω απίστευτα πράγματα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν πολλούς.

  3. Μαριλένα γειά σου!
    Εάν ρίξεις μια ματιά στο Help και ειδικότερα στο “Ποιος μπορεί να γίνει πωλητής στο yiuco”, θα δεις ότι και ιδιώτες μπορούν να πωλούν από το yiuco.
    Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο ask@yiuco.com
    Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!

  4. @ soti from yiuco
    Διάβασα τους όρους χρήσης και αν κατάλαβα καλά για να ανοίξει κάποιος το μαγαζί του εκεί πρέπει να έχει κάνει έναρξη στην εφορία και να κόβει αποδείξεις για αυτά που πουλάει. Π.χ. εγώ που θα ήθελα να πουλήσω κάποια παλιά πράγματα που μου πιάνουν χώρο στην αποθήκη δεν μπορώ. Έτσι δεν είναι; Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε σε απλά ελληνικά (γιατί όπως όλοι οι όροι χρήσης είναι μάλλον γραμμένοι από δικηγόρους για δικηγόρους). 😀

  5. Ωραία ερώτηση και θα σας πω από που προκύπτει….
    Γίκος ή γιούκος, είναι ένας μπόγος με ρούχα, στον οποίο αποθήκευαν τα παλιά χρόνια ρούχα. Μια γιαγιά, ένας παππούς θα μας το επιβεβαιώσει.
    Αν ψάξετε και το Blog μας, θα βρείτε και πώς προέκυψε το όνομα.
    Εμείς απλά το “μεταφράσαμε”…..

  6. @ vailie

    Έλα ντε!

    Πάντως στο σάιτ λέει:
    http://yiuco.com/index.php?module=about

    Τι σημαίνει Yiuco;

    Είναι απλό….Yiuco είναι μία ελληνική λέξη η οποία σημαίνει στοιβαγμένα ρούχα.

    Τώρα από πού προκύπτει αυτό, δεν κατάλαβα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *