Χριστουγεννιάτικες μπάλες από ύφασμα

mpala_yfasma_introΌσοι από εσάς συνηθίζετε να στολίζετε το δέντρο σας την τελευταία στιγμή, προλαβαίνετε να φτιάξετε και αυτές τις εύκολες χριστουγεννιάτικες μπάλες για να το διακοσμήσετε! Αν και είπαμε… πάντα υπάρχει χώρος στο δέντρο για μερικά ακόμα στολίδια! Αυτή τη φορά παίρνουμε μπάλες από φελιζόλ και μερικά ρετάλια από παλιά υφάσματα και φτιάχνουμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες μπάλες στα χρώματα που μας αρέσουν!

 

.

Βήμα Βήμα

mpala_yfasma01
Για τις μπάλες σου θα χρειαστείς: μπάλες από φελιζόλ (σε καταστήματα hobby), ρετάλια από λεπτό ύφασμα, κόλλα χειροτεχνίας, κόλλα για ύφασμα, ψαλίδι, χρυσόσκονη, ένα καλαμάκι, πινέλο, κλωστή και σακοράφα.
mpala_yfasma02
Πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να περάσεις προσεκτικά το καλαμάκι από την μπάλα φελιζόλ. Αυτό θα σε βοηθήσει να διακοσμήσεις την μπάλα χωρίς να την πιάνεις και θα ανοίξει και την τρύπα για να περάσεις την κλωστή για να μπορείς να την κρεμάσεις στο δέντρο σου!
mpala_yfasma03
Στη συνέχεια κόβεις από τα ρετάλια σου λωρίδες ύφασμα περίπου 2 εκ. φάρδος. Το μήκος της κάθε λωρίδας το ορίζει η περίμετρος της μπάλας που έχεις διαλέξει. Καλό είναι κάθε λωρίδα να καλύπτει την μπάλα σου και να έχει και μισό εκατοστό περιθώριο.
mpala_yfasma04
Ξεκινάς με την πρώτη λωρίδα. Με το πινέλο σου απλώνεις προσεκτικά την κόλλα χειροτεχνίας να πάει παντού, κυρίως στις άκρες. Προσοχή, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, γιατί θα ποτίσει το ύφασμά σου και θα φαίνεται περίεργα.
mpala_yfasma05
Πιάνεις προσεκτικά την πρώτη λωρίδα με την κόλλα και την κολλάς επάνω στη μπάλα σου. Προτείνουμε να ξεκινήσεις από το πάνω μέρος της μπάλας. Με τα δαχτυλά σου άπλωσε καλά το ύφασμα για να πιάσει επάνω στο φελιζόλ με όσο το δυνατόν λιγότερες ζάρες.
mpala_yfasma06
Ακολουθείς τα ίδια βήματα και με τις υπόλοιπες λωρίδες. Προσέχεις να καλύπτεις σταδιακά τα κενά και να μην περνάς περισσότερο από 2 φορές πάνω από το ίδιο σημείο. Καλό είναι να αφήνεις κάθε λωρίδα να στεγνώνει για λίγο πριν προχωρήσεις στην επόμενη.
mpala_yfasma07
Αφού αφήσεις τη μπάλα να στεγνώσει για λίγο μπορείς να περάσεις σε διάφορα σημεία λίγη κόλλα για ύφασμα και να ρίξεις τη χρυσοκονή σου! Βάλε τη μπάλα όπως είναι με το καλαμάκι μέσα σε ένα ποτήρι και άφησέ την αρκετές ώρες να στεγνώσει πολύ καλά!
mpala_yfasma08
Τέλος, βγάλε προσεκτικά το καλαμάκι από τη μπάλα και με μια σακοράφα πέρνα μια κλωστή σε θηλιά για να μπορείς να κρεμάσεις τη μπάλα σου από το δέντρο σου! Εάν η σακοράφα είναι μικρή, τότε σπρώξε την με το καλαμάκι να περάσει από την άλλη πλευρά!

Συγχαρητήρια! Η μπάλα σου είναι έτοιμη! Μπορείς να φτιάξεις διάφορες παρόμοιες μπάλες σε διαφορετικά χρώματα και με διαφορετικά υφάσματα!

Χρόνια πολλά και του χρόνου!!!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Χριστουγεννιάτικες μπάλες από ύφασμα”

  1. Επισης πολυ ωραιο στολιδι ειναι και το κλασσικο πορτοκαλι με τα μοσχοκαρφια καρφωμενα γυρω του και δεμενο με μια ομορφη χριστουγεννιατικη κορδελα. Ενα φιογκακι στην κορυφη και ….τα-τα-ντα!
    Ειναι πολυ ευκολη κατασκευη και για τα μικρα παιδια.Εγω εφτιαξα ενα μαζι με τις μικρες μου και το χαρισαμε στην γιαγια μας. Το στολισε στο δεντρο της και μοσχοβολαει,αν πας κοντα! 😉
    Χριστουγεννιατικα φιλια σε ολους!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *