Party blowers για το ρεβεγιόν

Τα party blowers δυστυχώς είναι από αυτές τις λέξεις που είναι δύσκολο να βρεις την αντίστοιχή της στα ελληνικά. Αφού παιδεύτηκα αρκετά και ο όρος φρου φρου που βρήκα σε κάτι online καταστήματα ειδών πάρτυ δεν με κάλυψε αποφάσισα να αφήσω την αγγλική ονομασία. Άλλωστε νομίζω ότι από τη φωτογραφία είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για “αυτές τις χάρτινες σφυρίχτρες που φυσάς στα πάρτυ και ξετυλίγονται”! Τώρα μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου party blowers για την αλλαγή του χρόνου!

Βρήκαμε πολλές διαφορετικές εκδοχές για να φτιάξεις τα δικά σου party blowers από χαρτί! Δυστυχώς αυτά που βρήκαμε δεν περιλαμβάνουν σφυρίχτρα… είναι όμως πολύ όμορφα και πάνω από όλα είναι χειροποίητα. Επιλέξαμε αυτή την εκδοχή που μας φάνηκε πιο απλή και γρήγορη!

Ο προτεινόμενος τρόπος να φτιάξεις τα party blowers είναι με καλαμάκι (όχι το καλαμάκι σουβλάκι… το άλλο που χρησιμοποιούμε για τα ποτά!). Στο blog Full House βρήκαμε ένα όμορφο άρθρο με οδηγίες για να φτιάξεις πολύ σικ party blowers. Θα χρειαστείς χαρτί με σχέδια (θα πρέπει να μην είναι πολύ βαρύ χαρτί, αλλά όσο είναι το φωτοτυπικό χαρτί για να μπορεί να ξετυλίγεται), καλαμάκια, διάφανο χαρτί μεμβράνη σε ασορτί χρώματα, σελοτέιπ, κόλλα στικ και ένα στιλό.

Κόβεις τα καλαμάκια σε μήκος περίπου 13 εκ. Επίσης κόβεις το χαρτί μεμβράνη σε λωρίδες πάχους 2,5 εκ. και μήκους όσο τα καλαμάκια σου (13 εκ.) Με την κόλλα στικ κολλάς τις λωρίδες της μεμβράνης στα καλαμάκια σου. Αφήνεις να στεγνώσουν.

Στη συνέχεια κόβεις το διακοσμητικό χαρτί σου σε λωρίδες πάχους 5 εκ. και μήκους 23 εκ και τις διπλώνεις κατά μήκος σε τρίτα πάχους περίπου 1,2 εκ. Στερεώνεις καλά με σελοτέιπ. Δίπλωσε και τη μια άκρη της λωρίδας που μόλις έφτιαξες και κόλλησέ την και αυτή με σελοτέιπ.

Τυλίγεις την έτοιμη λωρίδα σου γύρω από το στιλό σφιχτά για να γίνει κουβαράκι. Μπορείς να το κρατήσεις έτσι για λίγο και με ένα λαστιχάκι. Τέλος, τοποθετείς την ανοιχτή πλευρά της λωρίδας στο καλαμάκι και διπλώνεις στην κάτω πλευρά τις άκρες και κολλάς καλά με σελοτέιπ. Φυσάς και δοκιμάζεις αν το party blower σου δουλεύει!

Συγχαρητήρια! Συνεχίζεις μέχρι να φτιάξεις αρκετά party blowers για όλους τους καλεσμένους σου!

Εάν σκοπεύεις να στολίσεις το τραπέζι σου το γιορτινό με συγκεκριμένα χρώματα προτείνουμε να διαλέξεις χαρτί για τα party blowers σε ταιριαστά χρώματα και να βάλεις από ένα σε κάθε πιάτο! Σίγουρα οι καλεσμένοι σου όταν δουν ότι είναι χειροποίητα θα σε θαυμάσουν πολύ!

Άντε και καλή μας χρονιά!!!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Party blowers για το ρεβεγιόν”

  1. Καλή χρονιά και απο μένα.

    Χμμ, επιτέλους και κάποια λέξη που δεν υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο, αν και παραπέμπει σε κάτι πονηρό η ξενική 😛

  2. 😛 😛 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΦΕΤΟΣ ΤΟ 2011!! 😛 😀 😛 και ΣΕ ΣΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ και ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!! με ΑΓΑΠΗ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ για το ΕΡΓΟ σας 8) 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *