Φούστα με στρώσεις

bias_skirtΑκόμα και εάν είσαι αρχάριος στη ραπτική, μπορείς κι εσύ να φτιάξεις αυτή την υπέροχη φούστα από πολλές πολλές στρώσεις υφάσματος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες από το blog Νο Big Dill και να εφοδιαστείς με υπομονή! Είναι πολλές οι στρώσεις Άρη…

Με το που είδα αυτή τη φούστα κάτι σκίρτησε μέσα μου… βλέπεις με αυτή την λογική ήταν φτιαγμένο και το νυφικό μου! Οπότε δεν βρίσκω καλύτερη ιδέα από το να φτιάξω μια τέτοια φούστα και όταν τη φοράω να αισθάνομαι όσο όμορφα αισθανόμουν και εκείνη την ημέρα!

Στις οδηγίες του No Big Dill θα διαπιστώσεις οτι το μοντέλο για τη φούστα είναι ένα κοριτσάκι… αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να φτιάξεις τη φούστα και για μεγαλύτερα νούμερα… εννοώ διαστάσεις!

Το σχέδιο αυτό είναι απλώς μια πρόταση… εσύ μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες για να κατακτήσεις την τεχνική και στη συνέχεια να φτιάξεις ό,τι σου αρέσει.

Τα μυστικά πίσω από την επιτυχία του σχεδίου είναι δύο: Πρώτα στο ύφασμα που θα επιλέξεις… θα πρέπει να είναι λεπτό και ανάλαφρο… ίσως ύφασμα που χρησιμοποιούμε για φόδρες και δεύτερον στο πως έχουν κοπεί οι λωρίδες το ύφασμα για να δημιουργήσουν αυτές τις στρώσεις, στο bias τους ή ελληνιστί διεύθυνση κατά διαγώνιο ύφανσης. Με απλά λόγια αφού επιλέξεις τα κομμάτια ύφασμα που θα χρησιμοποιήσεις (μπορούν να είναι και ελαφρώς διαφορετικά σε χρωματισμούς) θα αρχίσεις να τα κόβεις σε λωρίδες αφού βρεις την 45 μοιρών γωνία της ύφανσης του υφασματός σου… είναι πολύ πιο απλό από ό,τι νομίζεις… αρκεί να διπλώσεις το ύφασμά σου σε ένα τρίγωνο όπως στη φωτογραφία του άρθρου. Έτσι το ύφασμα δεν ξεφτίζει στις άκρες!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Φούστα με στρώσεις”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *