Πως κονταίνουμε μανίκια

DSC07949-thumbΤο έταιρον ήμισυ του ftiaxto.gr, η Ελίνα, μου χάρισε αυτό το φόρεμα, μιας και το είχε ήδη 2 χρόνια στην ντουλάπα της χωρίς να το φορέσει. Μόλις το έβαλα, κατάλαβα γιατί δεν το είχε φορέσει ποτέ, τα μανίκια ήταν πολύ μακρυά και έκαναν το κατά τ’ άλλα sexy φορεματάκι να μοιάζει με ρόμπα. Οπότε πιάσαμε ψαλίδι και ραπτομηχανή…

.

Βήμα – Βήμα


Αυτό είναι το φόρεμα πριν την μετατροπή, πολύ όμορφο αλλά και πολύ μανίκι…

Σε μια επίπεδη επιφάνεια, κόψε το πρώτο μανίκι με μια μικρή κλίση και ευθυγράμμισε το δεύτερο σύμφωνα με τις ραφές τους, για να το κόψεις ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Από το μανίκι που περισεύει κράτα το τελείωμα συν 1 εκατοστό έξτρα ύφαμα για την ραφή.

Γύρισε το τελείωμα που κράτησες ανάποδα και εφήρμοσέ το στην άκρη του κομμένου μανικιού με τις καλές πλευρές τους αντικρυστά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, σιγουρέψου ότι η ραφή το μανικιού (στην μασχάλη) συμπίπτει με την ραφή του τελειώματος. Καρφίτσωσε για να κρατηθεί στην θέση του.

Ράψε τα 2 κομμάτια, όσο πιο κοντά στην ραφή του τελειώματος αλλά όχι πάνω της, ιδανικά 3 χιλιοστά πιο έξω. Στην παραπάνω φωτογραφία η κάτω ραφή είναι του τελειώματος και η πάνω αυτή που ενώνει τα 2 κομμάτια.

Αν έχεις κοπτοράπτη πέρνα τις άκρες για να μην ξεφτύσουν, αλλιώς κόψε και τα 2 κομμάτια που περισεύουν μισό εκατοστό από την ραφή που έκανες και πέρνα ζιγκ-ζαγκ ραφή ακριβώς στο τελείωμά τους.

Ίσιωσε το μανίκι και σιδέρωσε για να κάτσει το ύφασμα. Αν έχεις καταφέρει να ράψεις πολύ κοντά στην ραφή του τελειώματος (τα 3 χιλιοστά που λέγαμε), κανείς δεν θα καταλάβει ότι τα μανίκια αυτά ήταν κάποτε μακρυά.

Και να το αποτέλεσμα, πολύ καλύτερο, έτσι δεν είναι? Και, όχι Ελίνα, δεν σου το δίνω πίσω τώρα !
🙂
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

11 σχόλια στο άρθρο “Πως κονταίνουμε μανίκια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *