Κοσμήματα από μακαρόνια

xrwmatista_makaroniaΟι καλοκαιρινές διακοπές είναι πλέον γεγονός! Μικροί και μεγάλοι θα αρχίσουν τα μπάνια στην παραλία, τις βόλτες, τα παιχνίδια … τι γίνεται όμως εκείνες τις ζεστές απογευματινές ώρες που οι μικροί φίλοι ψάχνουν κάτι για να απασχοληθούν; Εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε να φτιάξετε υπέροχες κατασκευές από ζωγραφισμένα μακαρόνια.

Στο πολύ όμορφο tutorial που βρήκαμε στο www.skiptomylou.org ανακαλύψαμε πως με 2-3 απλά υλικά μπορείς να δημιουργήσεις κουκλίστικα πράγματα παρέα με τα πιτσιρίκια σου!

Θα μου πείτε, σιγά το πρωτότυπο… οι κατασκευές με μακαρόνια είναι πολύ γνωστή δραστηριότητα για παιδιά…

Σε αυτό το άρθρο όμως μάθαμε έναν έυκολο τρόπο να χρωματίζουμε τα μακαρόνια χωρίς αυτά να ξεβάφουν μετά από λίγο καιρό!

Η Cindylouh λοιπόν έβαλε μέσα σε πλαστικές θήκες που κλείνουν αεροστεγώς αρκετό οινόπνευμα, διάλυσε μέσα σε αυτό χρώματα ζαχαροπλαστικής (θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ) και έριξε μέσα μακαρόνια σε διάφορα σχέδια. Τα αφήνεις για περίπου 5 λεπτά να χρωματιστούν καλά, τα βγάζεις και τα αφήνεις επάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν καλά καλά!

Μετά μπορείτε όλοι μαζί να φτιάξετε με αυτά ό,τι σας αρέσει… κοσμήματα με μαλλί για τις γυναίκες της παρέας, κάδρα με μακαρονοτοπία, χρωματιστά μακαρονοκολλάζ και πολλά άλλα! Με λίγη κόλλα και λίγη φαντασία γίνονται θαύματα!

Ρίξτε και μια ματιά στο www.skiptomylou.org και για άλλα πρωτότυπα projects!

Καλές διακοπές

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *