Κάλυμμα για πιάτα

Πόσο αλουμινόχαρτο και μεμβράνη χαλάς για να καλύπτεις πιάτα με φαγητά; Εγώ πολλά και παρόλο που προσπαθώ να τα επαναχρησιμοποιώ κάποιες φορές σκίζονται, άλλες λερώνονται και καταλήγουν στα σκουπίδια. Γι’ αυτό μου άρεσε πολύ η ιδέα της Johanna για επαναχρησιμοποιήσιμα καλύμματα για πιάτα, άσε που τα φτιάχνεις και με τα αγαπημένα σου υφάσματα και ομορφαίνεις την κουζίνα σου!

Θα χρειαστείς:

  • ύφασμα
  • μουσαμά
  • λάστιχο
  • ραπτομηχανή

Οι οδηγίες είναι γραμμένες στα Γερμανικά αλλά η φωτογράφηση είναι βήμα βήμα και έτσι καταλαβαίνεις εύκολα πως γίνεται. Η ορατή πλευρά χρησιμοποιεί το ύφασμα και η από κάτω τον μουσαμά, ώστε να μην αλλοιώνεται το φαγητό.

plate-cover-1

Για αρχή σημειώνεις πάνω στο ύφασμα την περίμετρο του μπωλ + 4 εκατοστά και κόβεις. Βάζεις καλή πλευρά υφάσματος με καλή πλευρά μουσαμά και ράβεις αφήνοντας ένα κομμάτι άραφτο για να το γυρίσεις. Γυρίζεις και σιδερώνεις σε χαμηλή θερμοκρασία – προσοχή ο μουσαμάς δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες!

Κάνεις μια ραφή 1,5 εκατοστό μέσα από την άκρη και από την τρύπα που είχες αφήσει άραφτη περνάς το λάστιχο με μια παραμάνα. Τραβάς λίγο το λάστιχο ώστε να σφίξει και το ράβεις, ράβεις και την άραφτη τρύπα και έτοιμο το πρώτο κάλυμμα. Έτσι και τα φαγητά σου γλυτώνουν από τα ζωύφια και ελαχιστοποιείς την χρήση μεμβράνης, αλουμινόχαρτου κτλ.

plate-cover-2

Δες όλο το project αναλυτικά στο johannarundel.de.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κάλυμμα για πιάτα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *