Κεντημένα μενταγιόν

Η sister Diane από το Craftypod έφτιαξε και μας παρουσιάζει μια πολύ έξυπνη ιδέα για καλοκαιρινά κοσμήματα. Με δύο κομμάτια πλαστικό, κλωστή κεντήματος και βελόνα μπορείς να φτιάξεις κι εσύ τα δικά σου κεντημένα μενταγιόν στα χρώματα και σχέδια που σου ταιριάζουν! Είναι πανεύκολα και πολύ πολύ πρωτότυπα!

Το μόνο θέμα που ίσως να αντιμετωπίσεις για να φτιάξεις αυτό το project είναι που θα βρεις στην Ελλάδα αυτές τις βάσεις για κέντημα από πλαστικό! Η sister Diane αφιερώνει αρκετά μεγάλο κομμάτι του tutorial της για να μας εξηγήσει για ποιό ακριβώς πλαστικό μιλάει…από ό,τι φαίνεται υπάρχει μεγάλη ποικιλία ανάλογα με το πόσες τρύπες έχει σε κάθε σειρά. Στο άρθρο συμπεριλαμβάνονται και φωτογραφίες που θα τις βρείς πολύ κατατοπιστικές! Μπορείς μάλιστα να αγοράσεις αυτή τη βάση για το κέντημά σου και online!

Εγώ πάντως θα τύπωνα την φωτογραφία με τα κομμάτια πλαστικό και θα πήγαινα σε καταστήματα με είδη κεντήματος για να με κατατοπίσουν!

κεντημένα μενταγιόν

Όταν τα καταφέρεις με αυτό νομίζω οτι τα υπόλοιπα είναι εύκολα! Τα νήματα για κέντημα και οι βελόνες υπάρχουν σε αφθονία, ενώ το σχέδιο που μπορείς να ακολουθήσεις για τα κοσμήματά σου δεν χρειάζεται να είναι και πολύ πολύπλοκο… μπορεί να προκύψει και καθοδόν…

Τέλος, θα χρειαστεί να ενώσεις δυο κομμάτια κεντημένο πλαστικό μεταξύ τους για να είναι το μενταγιόν σου διπλής όψης… εκεί πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα, μιας και οι οδηγίες είναι σουπερ αναλυτικές! Ένα κρικάκι και το μενταγιόν σου είναι έτοιμο και μάλιστα πολύ γρήγορα!

Δεν χρειάζεται να πούμε οτι το ίδιο μπορείς να κάνεις και για πρωτότυπα σκουλαρίκια, δαχτυλίδια ή όποιο άλλο κόσμημα θέλεις!

Εάν σου άρεσαν τα κεντημένα μενταγιόν, τότε ρίξε μια ματιά και στα Κολιέ με φατσούλες

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

8 σχόλια στο άρθρο “Κεντημένα μενταγιόν”

  1. γεια σας… αυτα μπορουν να γινουν μονο με το πλαστικο? δηαλαδη αν δοκιμασουμε καποιο αλλο υλικο? οπωσ ειπε κ η ποππυ, την σιτα…??? τλσπ!! κατι θα βρω.. φιλακια

  2. Εξαιρετική ιδέα που θα μπορούσε να είναι και σκουλαρικάκια! Μήπως όμως αντί για το δυσεύρετο αυτό πλαστικό θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστική σίτα; Την γνωστή για τα παράθυρα! Έχει πολύ μικρές τρυπίτσες που μπορούν να δουλευτούν μονές και διπλές!

  3. Εξαιρετική ιδέα που θα μπορούσε να είναι και σκουλαρικάκια! Μήπως όμως αντί για το δυσεύρετο αυτό πλαστικό θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστική σίτα; Την γνωστή για τα παράθυρα! Έχει πολύ μικρές τρυπίτσες που μπορούν να δουλευτούν μονές και διπλές!

  4. αχ ειναι υπεροχο αυτο το κολιε…ειναι φανταστικο…αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα αυτο το πλαστικο…θα αυτοσχεδιασω…ευχαριστω…φιλια… 😀 😉 ❗

  5. αυτο το κοσμησμα ειναι απιστευτο…ειναι τελειο…αυτο το πλαστικο με μπερδευει λιγο… 🙂 😉

  6. Γεια σας κορίτσια!
    Αυτό το πλαστικό (plastic camvas) είναι τέλειο υλικό! Είχα κατέβει στο κέντρο της Αθήνας μήπως και βρω κάτι αντίστοιχο αλλά δεν το ήξεραν καν στα μαγαζιά με τα κεντήματα… Tέλοσπάντων… Θα ξαναψάξω. Αν το βρείτε σεις πουθενά, μας το λέτε, ε?
    Παρακάτω σας επισυνάπτω δύο link με δύο πραγματάκια που είχα βρει με αυτό το πλαστικό και είχα ξετρελαθεί. Ελπίζω να αρέσουν και σε σας!
    Καλή συνέχεια και σας ευχαριστούμε πολύ για όλα!

    http://uklassinus.blogspot.com/2008/08/fabric-dollhouse-tutorial.html

    http://www.allcrafts.net/f.php?url=www.pattern-making.com/plastic-canvas/home/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *