Σετ μπάνιου για μωρά

baby_washing_setΔεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ νιώθω οτι αυτός ο μήνας που έρχεται είναι ο μήνας baby boom! Πολλές φίλες είναι σε αναμονή του μωρού τους, οπότε προβλέπεται οι επισκέψεις στα μαιευτήρια να αυξάνονται κατακόρυφα! Και επειδή φαντάζομαι οτι όλοι σε τέτοιες περιπτώσεις πηγαίνουν δώρα γλάστρες και μπαλόνια, λέω να φτιάξω με τα χεράκια μου κάτι πιο πρωτότυπο και χρήσιμο για δώρο στους μπαμπάδες, τις μαμάδες και τα πιτσιρίκια τους: ένα χειροποίητο σετ για τα πρώτα μπάνια του μωρού!

Το project αυτό είναι εύκολο, γρήγορο και πάνω απ’ όλα πρακτικό! Αυτό που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι η επιλογή των υλικών που θα κάνεις… επειδή μιλάμε για μωρό καλό είναι τα υφάσματα να είναι μαλακά, από φυσικές ίνες και φυσικά πολύ πολύ καλά πλυμμένα και σιδερωμένα πριν ξεκινήσεις να ράβεις!
Έτσι το ύφασμα θα έχει μπει όσο είναι να μπει όταν η μαμά θα το πλύνει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία πριν τυλίξει με αυτό το μωρό της!

Θα χρειαστείς λοιπόν, ύφασμα πετσετέ για τη μέσα πλευρά της πετσετούλας με κουκούλα, ύφασμα για την απ’ έξω πλευρά… μπορείς να διαλέξεις ό,τι χρώματα και σχέδια θέλεις (μια καλή ιδέα είναι να επισκεφτείς τα παιδικά υφάσματα στο IKEA και να διαλέξεις κάποιο λεπτό βαμβακερό ύφασμα!), κλωστή, υλικά ραπτικής και ραπτομηχανή!

Μπορείς να δεις πως φτιάχνει η Molly το δικό της σετ για το μπανάκι του μωρού στο Purl Bee και να το φτιάξεις κι εσύ!

Η πετσέτα αυτή με την κουκούλα είναι πολύ καλή ιδέα για δώρο και για μεγαλύτερα παιδάκια (2-3 ετών) που φέτος θα κάνουν τις πρώτες τους βουτιές στη θάλασσα και οι μαμάδες τους θα εκτιμήσουν πολύ μια πετσέτα για να σκεπάσουν τα μικρά τους όταν θα βγούν από το νερό!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σετ μπάνιου για μωρά”

  1. Μπράβο κορίτσια, κι έχω πολλές φίλες με πολλά μωρά και είναι ό,τι πρέπει!!! άσε που είναι και παντώς καιρού!!! και πάντα χρήσιμες!! ευχαριστώ για την ιδέαααααα!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *