Πλέξιμο στο Wii

kniittiingΑυτή πρέπει να είναι με διαφορά η πιο ενδιαφέρουσα είδηση που έχω διαβάσει εδώ και καιρό… όσες από εσάς είστε και crafters και geeks είμαι σίγουρη οτι θα ενθουσιαστείτε! Δύο (προφανώς) μεγάλα μυαλά, η καλλιτέχνης Rachel Beth Egenhoefer και η επιστήμονας Kyle E. Jennings ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν μια εφαρμογή για την παιχνιδοκονσόλα της Nintendo Wii με πλέξιμο!

Η εφαρμογή είναι ακόμα σε στάδιο beta, δηλ. δοκιμαστικό, αλλά εύχομαι πραγματικά να τραβήξει την προσοχή της Nintendo και να προχωρήσει στην παραγωγή του παιχνιδιού. Από ότι κατάλαβα ψαχουλεύοντας στο site τους το παιχνίδι αυτό έχει διαφορετικά στάδια και βοηθά τους αρχάριους να εξασκηθούν σε διάφορα projects για να είναι έτοιμοι να πιάσουν τις πραγματικές βελόνες τους. Από ό,τι φαίνεται οι παίκτες πλέκουν μόνο σε virtual περιβάλλον και χάνουν ή κερδίζουν βαθμούς ανάλογα με την ταχύτητα, τον τρόπο που κρατούν τις "βελόνες" τηλεχειριστήρια, και φυσικά πόσους πόντους χάνουν!

Χμ… σαν να ακούω κάποιες από εσάς να αναρωτιέστε γιατί να έχει πλάκα ένα τέτοιο παιχνίδι, και γιατί να δώσετε τα ωραία σας λεφτάκια για να το αποκτήσετε!

Επιχείρημα πρώτο: Όσες από εσάς ξεκινήσατε το πλέξιμο χωρίς κάποια βοήθεια, με μόνο οδηγό φωτογραφίες, κείμενο ή video αντιλαμβάνεστε πόσο πιο εύκολη θα ήταν η εκμάθηση του πλεξίματος αν είχατε κάποιο διαδραστικό interface να σας οδηγεί στα βήματα και να κάνετε τα λάθη σας πριν καταστρέψετε μέτρα μαλλί και βελόνες.

Δεύτερον: Ακόμα και οι πιο άξιες πλέκτριες εκεί έξω χρειάζονται μια πρόκληση για να γίνουν καλύτερες και πιο γρήγορες.

Τρίτον: Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο απόγευμα με τις crafty φιλενάδες μου…

Θέλετε κι άλλο; Εάν είσαι απλά κολλημένος/η με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, δεν χρειάζεσαι καν επιχείρημα… με καταλαβαίνεις απόλυτα!

Το νού σας όμως κορίτσια… ωραία η τεχνολογία δεν λέω…τίποτα δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει τη χαρά του παραδοσιακού πλεξίματος με τις βελόνες και το μαλλί να μπλέκονται στα δάχτυλά σου…

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

3 σχόλια στο άρθρο “Πλέξιμο στο Wii”

  1. makari na ksera na sou apantiso…

    pantos fenetai katapliktiko paixnidi…

    ego exo kollima me wii kai pleksimo…

    tora pos sindiazontai afta…

    o theos kai i psixi tou…xaxa

  2. ωραιο το ακουω και φαινεται αλλα ειναι μονο παιχνιδι η βαζεισ μαλλι και το πλεκεις πιο γρηγορα π.χ ενα κασκολ, γιατι δεν το καταλαβα 😳

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *