Λουλούδια από καλσόν

Τα λουλούδια αυτά είναι φτιαγμένα από καλσόν και είναι πραγματικά μια πολύ εύκολη κατασκευή την οποία μπορείς να κρατήσεις για τον εαυτό σου ή να την κάνεις δώρο τώρα στις γιορτές.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς ένα καλσόν, σύρμα – όχι πολύ λεπτό ώστε να κρατάει το σχήμα του και βελόνα με κλωστή.

Κόψε ένα κομμάτι σύρμα περίπου 15 εκατοστά και τύλιξε μαζί τις δύο άκρες ώστε να σχηματίσεις το ένα πέταλο. Κόψε ένα στρογγυλό κομμάτι από το καλσόν περίπου 2 με 2,5 εκατοστά ακτίνα.

Κάνε ένα κόμπο στην κλωστή και πέρασε γύρω γύρω με αραιές βελονιές το κομμάτι καλσόν.

Τράβα την κλωστή ώστε να σουρώσει λίγο.

Τοποθέτησε το κομμάτι καλσόν πάνω στο σχηματισμένο σύρμα και τράβα την κλωστή ώστε να κατέβει το καλσόν μέχρι την ένωση του σύρματος και παράλληλα να σφίξει.

Κάνε μια δυο βελονιές γύρω γύρω για τα σιγουρέψεις το καλσόν στην θέση του. Με το χέρι φτιάχνεις λίγο τις τσακίσεις αν δεν είναι όπως σου αρέσουν. Κάνε ένα δυο κόμπους.

Αν θέλεις να προσθέσεις λίγη λάμψη, αραίωσε λίγη χρυσόσκονη με κόλλα και νερό και με ένα πινελάκι πέρασε την μπροστινή όψη του πετάλου.

Κάνε το ίδιο για 5 ή περισσότερα πέταλα και άστα αρκετή ώρα να στεγνώσει η χρυσόσκονη.

Μόλις στεγνώσουν βάλτα το ένα να κοιτάει το άλλο και με ένα κομμάτι σύρμα στερέωσε το τελείωμά τους. Άνοιξε τα πετάλα και τοποθέτησέ τα όπως σου αρέσει.

Τα σύρματα που περισεύουν μπορείς να τα καλύψεις με λίγο felt (τσόχα) και να κολλήσεις πάνω της ένα εξάρτημα καρφίτσας. Κόλλησε και ένα κουμπί στο κέντρο του και το λουλούδι σου είναι έτοιμο!

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

28 σχόλια στο άρθρο “Λουλούδια από καλσόν”

  1. παρα πολύ καλό.μ αυτον τον τρόπο σίγουρα θα μπορείς να φτάξεις και πεταλουδίτσες. 😛

  2. Φοβερό μπράβο σας κορίτσια.Είχα ένα τέτοιο λουλουδάκι μαγνητάκι στο ψυγείο και κάποια στιγμή μου χάλασε από τα πολλά πιασίματα και στενοχωρήθηκα. Δεν φανταζόμουνα ότι θα ήταν τόσο εύκολο να το αντικαταστήσω. Ευχαριστώ. 😉

  3. Πολυ καλες πληροφοριες και φαινεται πολυ ευκολο. Μπορειτε να μου πειτε πωσ να κανω και πεταλουδες απο τα ιδια υλικα; Πανω-κατω γνωριζω αλλα θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες, πιο λεπτομερες.
    Ευχαριστω

  4. κοριτσια το εφτιαξα! βγηκε πολυ ωραιο!!!! τωρα που πηρα την φορα! θα φτιαξω και λιγο πιο μεγαλο . 😀

  5. Βαρβάρα-Εριφύλλη τέτοιο σύρμα υπάρχει σε όλα τα μαγαζιά που πουλάνε βίδες, σιδερικά και τέτοια..αλλιώς στη Diva έχει όλα τα είδη σύρματος για κοσμήματα. Μπράβο κορίτσια, έξοχη ιδέα!!!

  6. ❗ Μοιάζει υπέροχο..Φ Ο Β Ε Ρ Ο 💡 Θάθελα να δοκιμάσω με παιδικά καλσόν που είναι χρωματιστά και με σχέδια… 😛 Κορίτσια μια μικρή βοήθεια μόνο.. :-?: ➡ Πού μπορώ να πάρω τέτοιο σύρμα :-?: :-?:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *