Χριστουγεννιάτικες Κάρτες

DSC03586-thumb Είμαστε ένα μήνα πριν τις γιορτές και άρα μπορείς και επισήμως να αρχίσεις να σκέφτεσαι δώρα, στολισμό και λαμπάκια! Για φέτος, σου προτείνουμε να ξεχάσεις τις e-cards και να φτιάξεις τις δικές σου χειροποίητες κάρτες, όποιος τις λάβει – είμαστε σίγουροι – θα το εκτιμήσει ιδιαιτέρως.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς χαρτί Canson ή έτοιμη λευκή κάρτα, λεπτά χρωματιστά χαρτιά και κόπτες μοτίβων (εργαλεία που κόβουν με μεγάλη ευκολία χαρτί σε διάφορα σχέδια), σφραγίδες, διάφανο μελάνι και χρυσόσκονη για ανάγλυφη αποτύπωση, κορδέλες και ότι άλλο μπορεί να σκεφτείς για την διακόσμηση της κάρτας σου.

Για να φτιάξεις την δική σου κάρτα από χαρτί Canson, κόψε ένα κομμάτι 24×15 εκατοστά, βρες την μέση της μεγάλης διάστασης και χρησιμοποίησε έναν χάρακα και την ανάποδη πλευρά ενός κοπιδιού (το πάνω μέρος της μεταλλικής λάμας δηλαδή) για να χαράξεις την τσάκιση. Η χάραξη αυτή θα σε βοηθήσει να διπλώσεις πιο εύκολα την κάρτα σου.

Χρησιμοποίησε έναν κόπτη μοτίβου σαν το παραπάνω για να κάνεις την μια πλευρά της κάρτας σου δαντελωτή.

Κόλλα ένα διαφορετικού χρώματος χαρτί στο εσωτερικό της κάρτας, διάστασης 12×15 εκατοστά για να κάνει ωραία αντίθεση με την δαντελωτή πλευρά.

Βούτα την σφραγίδα σου στο διάφανο μελάνι, και αποτύπωσέ την στην μέση της κάρτας σου.

Ρίξε αρκετή χρυσόσκονη πάνω από το αποτύπωμα και τίναξε όση περισέψει για να την βάλεις πίσω στο βαζάκι της.

Χρησιμοποίσε το ειδικό πιστολάκι για να λιώσει η χρυσόσκονη και…

… να γίνει κάπως έτσι. Γενικά η τεχνική αυτή δουλεύει καλύτερα με πιο “χοντροκομμένα” σχέδια και όχι αυτά που έχουν πολύ λεπτές γραμμές.

Χρησιμοποίησε διάφορους κόπτες μοτίβων για να κόψεις διάφορα σχηματάκια από τα χρωματιστά χαρτιά σου.

Κόλλησε με κόλλα στικ τα χρωματιστά χαρτάκια σου, σε όποια σημεία θέλεις.

Μπορείς επίσης να κολλήσεις ένα κομμάτι κορδέλα και να το ράξεις μετά στην ραπτομηχανή σου ή να κολλήσεις ότι άλλο σου λέει η φαντασία σου.

Η κάρτα σου είναι έτοιμη. Φτιάξε αρκετές και στείλτες ταχυδρομικά σε φίλους, θα εκπλαγούν πολύ ευχάριστα. Καλές γιορτές λοιπόν, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

26 σχόλια στο άρθρο “Χριστουγεννιάτικες Κάρτες”

  1. αχ είναι τέλεια!!!! παω κιόλας αύριο να αγοράσω τα υλικά για να την φτιάξω!!! ευχαριστώ!!!!!!!! ❗ ❗ 😀

  2. mpravo poli oraies oi kartes sou alla ego kai oi files mou,kouklara kai eftihia exoume kaliteres!!!
    Min pare6igite tin kouklara apla xorise prin ligo kai einai kapos…….katalabenete 😳 😉 😈 :roll::

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *