Ρολόι τοίχου

DSC03421-copyΑυτή την εβδομάδα, παίρνουμε ένα απλό ρολόι τοίχου και το ντύνουμε με ύφασμα. Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και αυτοσχεδίσε χρησιμοποιόντας ότι υλικά θέλεις, π.χ. φωτογραφίες, χαρτί περιτυλίγματος, εκτυπώσεις από κομπιούτερ και ότι άλλο σου έρθει, μόνος περιορισμός το υλικό σου να είναι λεπτό ώστε να μην εμποδίζει την κίνηση των δεικτών.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 1 απλό ρολόι (το δικό μας το πήραμε από το IKEA 2 ευρώ), ένα κατσαβίδι για να το ανοίξεις, χάρακα, χαρτί και ύφασμα.

Γύρισε το ρολόι ανάποδα και βρες τις 3 εσοχές στις οποίες στηρίζεται το πλαστικό του κάλυμα. Με το κατσαβίδι σπρώξε τις εγκοπές του καλύματος και αφαίρεσέ το αφού έχεις κάνει το ίδιο και στις 3 εσοχές.

Τράβηξε προσεκτικά και αφαίρεσε τους δείκτες.

Με το κατσαβίδι σήκωσε το χαρτί με τα νούμερα (είναι ελαφρώς κολλημένο), αλλά μην το σκίσεις, προσπάθησε να το βγάλεις σε ένα κομμάτι. Τοποθέτησέ το σε ένα κομμάτι χαρτί, κάνε το περίγραμμά του και κόψε γύρω-γύρω.

Χρησιμοποίησε το χαρτί που θα σου μείνει, σαν μάσκα, μετακίνησέ το πάνω στο ύφασμά σου, μέχρι να βρεις το σχήμα που σου αρέσει. Μόλις το βρεις κάνε το περίγραμμα του κύκλου στο ύφασμα και κόψτο. Βάλε το χαρτί με τα νούμερα πάνω στο κομμένο ύφασμα και σημείωσε που πρέπει να ανοίξεις την κεντρική τρύπα.

Τοποθέτησε το ύφασμα μέσα στο ρολόι και – αν χρειαστεί – χρησιμοποίησε λίγη κόλλα για να το στερεώσεις.

Βάλε τους δείκτες στην σωστή θέση τους, βάλε μπαταρία και…

… το ρολόι σου είναι έτοιμο!

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

14 σχόλια στο άρθρο “Ρολόι τοίχου”

  1. Είμαι από Κάλυμνου!!!Εχω τρελαθεί να βρω μηχανισμό για ρολόι. Είναι τέλειο!!! πειτε μου ιστοσελίδες να παραγγείλω…..Ευχαριστώ!καλή επιτυχία…

  2. Πολύ καλή ιδέα και απλή κατασκευή!!! Αντί για ύφασμα μπορείς να κάνεις και ένα κολάζ με φωτογραφίες ή/και αντί για νούμερα να βάλεις αγαπημένα πρόσωπα-κεφάλια κομμένα…χιχιχι!
    😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *