Τετράδιο για καρφίτσες

DSC03014 Είπαμε, Σεπτέμβρης = μήνας οργάνωσης και με αυτό το τετράδιο για καρφίτσες σου δείχνουμε έναν πολύ εύκολο και χαριτωμένο τρόπο να αποθηκεύεις τις καρφίτσες σου.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 1 κομμάτι felt 10×16 εκατοστά, 3 κομμάτια 8×14 εκατοστά βαμβακερό – ή ότι άλλο ύφασμα θέλεις που να μην ξεφτάει πολύ – και ένα αστεράκι ή όποια άλλη διακόσμηση θέλεις για το εξωτερικό του τετραδίου σου.

Δίπλωσε και σιδέρωσε ελαφριά το felt για να βρεις την μέση του. Τοποθέτησε και καρφίτσωσε το αστεράκι σου όπου σου αρέσει. Χρησιμοποίησε ραφή ζιγκ-ζαγκ για να το ράψεις.

Τοποθέτησε τα βαμβακερά υφάσματα στο κέντρο του felt υφάσματος, στερέωσε τα με καρφίτσες και αφού σημειώσεις ακριβώς το κέντρο, πέρνα του μια ίσια ραφή.

Χρησιμοποίησε κάθε βαμβακερή σελίδα για να καρφιτσώνεις τις βελόνες σου και να μην τις χάνεις!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

15 σχόλια στο άρθρο “Τετράδιο για καρφίτσες”

  1. Το felt είναι επεξεργασμένο είδος μαλλιού και η βασική τεχνική μορφοποίησης του είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία.Η τσόχα πωλείται σε βιβλιοπωλεία και είδη χόμπυ σε σελίδες Α4 ή και με το μέτρο. Υπάρχει και στα jumbo σε πολύ χαμηλή τιμή αλλά όχι πολύ καλής ποιότητας.

  2. :-?: γεια σας ρε παιδια!!! να ρωτησω: ξερετε που μπορω να βρω τσοχα χοντρη; οχι απο αυτη που πουλανε στα βιβλιοπωλεια και στα ειδη σχεδιου!

  3. 😀 Φανταστικο!Εξυπνο, ομορφο και πολυ χρησιμο! Λιτο και χαριτωμενο. Μπραβο Βαλια! 😛

  4. κορίτσια από όσο ξέρω, ναι felt και τσόχα είναι το ίδιο πράγμα. Θα βρείτε και online αν κάνετε ένα search αλλά και σε κάποια καταστήματα που πουλάνε νήματα πλεξίματος. Έχω σίγουρα δει στο Kangaroo (κατάστημα) και στο EZArt (εργαστήριο με σεμινάρια). Αν βρείτε και αλλού let us know

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *