Jennifer Maestre – Αριστουργήματα από… μολύβια

pencils_maesterΥποθέτω οτι όταν διάβασες τον τίτλο, πιθανότατα το μυαλό σου πήγε σε έργα ζωγραφικής με μολύβια…Εμείς όμως μιλάμε για έργα τέχνης στην κυριολεξία από χρωματιστά μολύβια. Ρίξε μια ματιά στο site της Jennifer Maestre και θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε!

Η Jennifer εμπνεύστηκε τα πολύ εντυπωσιακά γλυπτά της από τη μορφή του αχινού! Ναι του αχινού! Της άρεσε όπως λέει η ίδια το σχήμα του και τα μυτερά του αγκάθια. Γι’ αυτό και αποφάσισε να τα μιμηθεί φτιάχνοντας τον πρώτο της αχινό από χρωματιστά μολύβια. Στη συνέχεια άρχισε να δοκιμάζει και με άλλες μορφές. Γενικά αντλεί την έμπνευσή της από το ζωικό βασίλειο, τη φύση και τη μυθολογία. Καθόλου περίεργο λοιπόν που πολλά από τα γλυπτά της έχουν ονόματα από διάφορα μυθολογικά πρόσωπα ή πλάσματα.

Η κατασκευή των γλυπτών είναι μάλλον πιο απλή από όσο μοιάζει με την πρώτη ματιά. Η Jennifer αφού επιλέξει τα χρώματα των μολυβιών που θα χρησιμοποιήσει και αποφασίσει το σχήμα που θέλει να τους δώσει πιάνει δουλειά! Αρχικά ξύνει καλά τα μολύβια της και στη συνέχεια τα κόβει περίπου 5 εκατοστά από τη μύτη τους. Μετά τα τρυπάει ώστε να μπορεί να τα μεταχειρίζεται με την ίδια λογική που θα δούλευε με τις χάντρες και voila!!! Τα υλικά για τη δουλειά είναι έτοιμα!

Για να απολάυσεις κι εσύ τα γλυπτά της Jennifer μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα της http://jennifermaestre.com/

Μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και σε παλαιότερες δουλειές της με καρφιά!

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Jennifer Maestre – Αριστουργήματα από… μολύβια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *