Η μήτρα του επισκόπου

dsc01520Η μήτρα του επισκόπου είναι ένα από τα πολλά σχέδια που υπάρχουν στην αρχαία τέχνη διπλώματος του origami. Εμείς σου προτείνουμε να το χρησιμοποιήσεις για να διπλώσεις τις υφασμάτινες πετσέτες σου και να στολίσεις με αυτές το ανοιξιάτικο τραπέζι σου!  
Θα χρειαστείς: Τετράγωνες υφασμάτινες πετσέτες διάστασης περίπου 35 εκ σε ζωηρά ανοιξιάτικα χρώματα! Προτείνουμε πριν αρχίσεις να διπλώνεις να τις πατήσεις λίγο με το σίδερο για να μη σε μπερδέψουν τυχόν παλαιότερες τσακίσεις.

.

Βήμα – Βήμα

dsc01463
Ξεκινάς απλώνοντας την πετσέτα σου σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Φροντίζεις να έχεις αρκετό χώρο γύρω σου για να είναι οι κινήσεις σου ελεύθερες. Δίπλωσε την πετσέτα διαγώνια στη μέση, ώστε να έχεις ένα ισοσκελές τρίγωνο.
dsc01468
Δίπλωσε την αριστερή γωνία του τριγώνου σου προς τα επάνω και κάνε το ίδιο και με τη δεξιά. Τώρα έχεις έναν ρόμβο.
 dsc01472
Συνέχισε διπλώνοντας την κάτω γωνία του ρόμβου σου προς τα επάνω, αφήνοντας μια μικρή απόσταση από τις επάνω άκρες. Φρόντισε η μύτη του νέου σου τριγώνου να είναι κεντραρισμένη με το υπόλοιπο σχήμα.
 dsc01473
Δίπλωσε τη μύτη του εσωτερικού τριγώνου προς τα κάτω και προς το μέρος σου, ώστε να φτάσει η άκρη του στην οριζόντια πλευρά της πετσέτας.
 dsc01481
Γύρισε προσεκτικά την πετσέτα σου ανάποδα, ώστε το μικρό τρίγωνο που μόλις δημιουργησες να ακουμπά στην επιφάνεια κι εσύ να βλέπεις την «πλάτη» της πετσέτας σου. Προσεκτικά πιάνεις τη δεξιά και αριστερή άκρη της πετσέτας και δημιουργείς έναν κύλινδρο. Ασφαλίζεις τον κύλινδρό σου βάζοντας τη μια άκρη μέσα στην άλλη. Στη φωτογραφία φαίνεται η δεξιά πλευρά μέσα στην αριστερή.
 dsc01493
Η μήτρα του επισκόπου είναι έτοιμη για να στολίσει το χαρούμενο ανοιξιάτικο τραπέζι σου! Για να δεις πως μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου πετσέτες δες το άρθρο μας “Ράψε πετσέτες για το τραπέζι σου” εδώ 

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

4 σχόλια στο άρθρο “Η μήτρα του επισκόπου”

  1. πολύ καλή ιδέα για παιδικό – και όχι μονο – πάρτυ! να πω και αυτό επίσης: ο επίσκοπος επειδή είναι άντρας δεν έχει “μήτρα” αλλά φοράει “μίτρα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *