Knit Knit: Profiles & Projects from knitting’s new wave

knitknit2Μία αναζήτηση ανθρώπων και έργων που κάνουν πραγματικά δύσκολο να οριοθετήσει κανείς που σταματά το πλέξιμο και ξεκινά η τέχνη: η Sabrina Gschwandtner στο KnitKnit παρουσιάζει 27 εκπροσώπους του νέου ρεύματος των knitters από όλο τον κόσμο και μία σειρά από ξεχωριστά projects που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το βιβλίο αυτό μου το έκανε δώρο ο φίλος μου ο Κώστας και από το πρώτο κιόλας ξεφύλλισμα κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις όλης της παρέας!

Η Sabrina Gschwandtner ταξίδεψε σε Αμερική και Ευρώπη για να συναντήσει από κοντά αυτούς τους ανθρώπους, να δει το χώρου που εργάζονται, να γνωρίσει το περιβάλλον τους, να δει και να δοκιμάσει τα εργόχειρά τους και τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Στο knitknit παρουσιάζονται τα συμπεράσματα και οι εντυπώσεις της από την προσπάθειά της να κατανοήσει τι ήταν εκείνο που προσέλκυσε τους δημιουργούς στο πλέξιμο, πως εξελίσσεται η δουλειά τους και τι είναι τελικά αυτό που κατέστησε το πλέξιμο τόσο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Από έργα-μνημεία, όπως η αμερικανική σημαία τεραστίων διαστάσεων που δημιουργήθηκε με την πιο τεράστια πλεκτομηχανή που μπορείς να φανταστείς- 2 εκσκαφείς, έως πιο «εφικτά» αλλά εξίσου εντυπωσιακά projects όπως πλεκτά κουκλόσπιτα, το βιβλίο θα σου προσφέρει ατελείωτη έμπνευση για το τι μπορείς να φτιάξεις πλέκοντας.

Αυτό που μου έκανε απίστευτη εντύπωση, είναι πως πραγματικά υπάρχουν ανάμεσά μας πολλοί άνθρωποι για τους οποίους το μαλλί δε διαφέρει σε τίποτα από το χρώμα και το πινέλο που χρησιμοποιεί ένας καλλιτέχνης για να ζωγραφίσει ένα πίνακα. Το πλέξιμο προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για δημιουργία κι αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα στο knitknit.

Save

Βιβλία και Περιοδικά
Νατάσα Λιανοπούλου

Η Νατάσα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ftiaxto.gr όταν αυτό πρωτοξεκίνησε το 2007. Ξεκίνησε την "καριέρα" της στο χειροποίητο με το πλέξιμο και συνέχισε με το κόσμημα, το οποίο συνεχίζει ακόμη και σήμερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *