Το πρώτο μου δαχτυλίδι

daktylidi_nat_2Δεν είναι το ομορφότερο. Δεν είναι το πιο πρωτότυπο. Δεν είναι το πιο καλοφτιαγμένο. Είναι όμως το πρώτο δικό μου, ολοδικό μου δαχτυλίδι, φτιαγμένο από τα χεράκια μου!

Χάρη στην καθοδήγηση και τη βοήθεια της Χρυσούλας Τσαγκαράκη, υπεύθυνης των μαθημάτων κοσμήματος που παρακολουθώ στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκών Νερών, η δημιουργία του πρώτου μου δαχτυλιδιού ήταν αρκετά απλή ως διαδικασία και προπάντων, διασκεδαστική!

1o_daktulidi– Άφού σχεδίασα μία σειρά από εναλλακτικά περιγράμματα, επέλεξα με τη βοήθεια της κ. Χρυσούλας το σχέδιο εκείνο που θα "δούλευε" καλύτερα ως τελικό αποτέλεσμα, και ταυτόχρονα θα αποτελούσε καλύτερη εξάσκηση για μία πρωτάρα σαν κι εμένα στο κόψιμο του μετάλλου.

– Ως επόμενο βήμα, ξεπατίκωσα το σχέδιό μου πάνω σε διαφανές χαρτί και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός καρμπόν πάνω στο μέταλλο μου (αλπακάς) και χρησιμοποιώντας το εργαλείο που ονομάζεται σέγα (ένα ειδικό πριονάκι για μέταλλα) έκοψα το μέταλλο βάσει του σχεδίου μου.

– Χρησιμοποιώντας το μηχάνημα του λούστρου που έχουμε στο εργαστήριο, γυάλισα το μέταλλο για να διορθώσω τυχόν εκδορές που είχαν δημιουργηθεί στο μέταλλο.

– Τέλος, η κ. Χρυσούλα ανέλαβε να του δώσει σχήμα και μέγεθος που να ταιριάζει στο δάκτυλό μου, χρησιμοποιώντας το εργαλείο του "τουρμπουλέ".

Και κάπως έτσι, το πρώτο μου δακτυλίδι κοσμεί εδώ και λίγες μέρες το χέρι μου!!!!!!!!!!!

Φτιάξτο
Νατάσα Λιανοπούλου

Η Νατάσα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ftiaxto.gr όταν αυτό πρωτοξεκίνησε το 2007. Ξεκίνησε την "καριέρα" της στο χειροποίητο με το πλέξιμο και συνέχισε με το κόσμημα, το οποίο συνεχίζει ακόμη και σήμερα!

30 σχόλια στο άρθρο “Το πρώτο μου δαχτυλίδι”

  1. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΥΤΟ! 😆
    EJj3w

  2. κοριτσια καλημερα.
    ο αλπακας δεν ειναι καρκινογονος.τον δουλευω πολλα χρονια τωρα.το υλικο συγκρολλησης ειναι (πχ καλαι).για αυτο λοιπον θελει ασημοκολληση καλυτερα.

  3. Παρακαλώ μήπως γνωρίζετε που μπορώ να δώσω κάποια αντικείμενα από αλπακά
    για γυάλισμα? Περιοχή Πειραιά.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  4. Παιδια καλησπέρα και απο εμένα!Μόλις ξεκίνησα να φτιάχνω κοσμηματα με χάντρες και αλπακά. Απο ότι είδα olivetreegirl επισήμανες κάτι πολύ σημαντικό για τον αλπακά, οτι είναι καρκινογόνος. Είσαι σίγουρη οτι με τη μάσκα υπάρχει απόλυτη προστασία? ΜΕ τον ορείχαλκο συμβαίνει το ίδιο, δηλαδή ειναι καρκινογόνος?

  5. Lipre, σ’ευχαριστώ πολύ αν και λίγο καθηστεριμένα (δεν είχα δει το σχόλιό σου)!
    Ιρις, αλπακά θα βρείς στον Κολόμβο, στη Λεωχάρους, κάτω στην Αθήνα. Είναι ανοικτός καθημερινά αλλά όχι το Σάββατο. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός. Υπάρχει σε φύλλα σε διάφορα πάχη αλλά και σε σύρμα.

  6. to daxtulidi einai super!emena mou aresei polu to sxedio tou! mpravo! 😀
    mipws mporei na mou pei kapoios katastimata pou poulane alpaka stin athina? kai pws ton agorazw, se fulla? einai akrivos?

  7. Μήπως γνωρίζει κάποιος/α να μου δώσει link από κατάστημα να παραγγείλω αλπακά, ασήμι, μπρούτζο μέσω internet?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *