Τσάντα για ψώνια

first_bagΤο ξέρεις ότι οι πλαστικές τσάντες του super market μπορεί να κάνουν 20 και 30 χρόνια να αποσυντεθούν? Ακολούθησε το παραδειγμά μας, μαζί με το makeathensgreen.gr και φτιάξε την δικιά σου υφασμάτινη τσάντα για ψώνια. Σημείωση: η δημιουργία της τσάντας απαιτεί μπόλικο σιδέρωμα, οπότε αν είσαι αλλεργικός/ή στην ιδέα, έχε το υπόψη πριν ξεκινήσεις!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 4 κομμάτια ύφασμα (2 για το εξωτερικό και 2 για το εσωτερικό της τσάντας), στις ίδιες διαστάσεις. Η συγκεκριμένη είναι 52 x 43 εκατοστά, οπότε προσθέτεις και ένα εκατοστό σε κάθε πλευρά για το ράψιμο άρα 4 κομμάτια 54 x 45 εκατοστά. Για τα χερούλια θέλεις 2 κομμάτια 12 x 70 εκατοστά. Επίσης, θα χρειαστείς ένα κουμπί και λίγο λάστιχο για το κούμπωμα.

Ξεκινάς από τα χερούλια και τα διπλώνεις στην μέση κατά μήκος της μεγάλης διάστασης. Τα σιδερώνεις και όπως είναι ακόμη ζεστό το ύφασμα (διπλώνει πιο εύκολα), πιάσε κάθε πλευρά που έχεις διπλώσει και ξαναδίπλωσέ την προς τα μέσα. Ξανασιδερώνεις. Σου είπα ότι σε αυτό το project παίζει πολύ σίδερο?

Ράβεις το χερούλι κοντά στα διπλώματα που μόλις έκανες.

Τοποθέτησε τα 2 κομμάτια του εσωτερικού με τις καλές πλευρές τους αντικριστά και ράψε τις τρεις πλευρές. Κάνεις το ίδιο και με τα κομμάτια του εξωτερικού.
Για να αποκτήσει βάθος η τσάντα δίπλωσε τις γωνίες που μόλις έραψες, όπως φαίνεται στην φώτο και ρίξε και εκεί μια ραφή.

Κρατάς το εξωτερικό κομμάτι ανάποδα (οι καλές πλευρές του υφάσματος αντικριστά), γυρίζεις το εσωτερικό κομμάτι με την καλή πλευρά προς τα έξω και το τοποθετείς μέσα στο εξωτερικό κομμάτι, όπως φαίνεται στην παραπάνω φώτο.

Τοποθετείς ανάμεσα στα 2 κομμάτια τα χερούλια, προσέχοντας ώστε να απέχουν ίσες αποστάσεις από το τελείωμα της τσάντας και χωρίς να στριφογυρίσουν τα καρφιτσώνεις στην θέση τους. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετείς και το λαστιχάκι, το οποίο θα πρέπει να δείχνει και αυτό, όπως και τα χερούλια προς τα μέσα. Μην ανησυχείς αν σου φαίνονται περίεργα τοποθετημένα όλα αυτά γιατί…

…αφού ράψεις γύρω γύρω την τσάντα, αφήνεις ένα μικρό κομμάτι άραφτο και από εκεί σιγά σιγά γυρίζεις την τσάντα ανάποδα. Ήρθε η ώρα να ξανασιδερώσεις όλη την τσάντα δίνοντας έμφαση στο γύρω γύρω που μόλις έραψες.

Ρίχνεις άλλη μια ραφή γύρω γύρω, ώστε να κλείσει και η τρύπα που άφησες για να γυρίσεις την τσάντα και ξανασιδερώνεις. Ράψε ένα κουμπί για το κλείσιμο και η τσάντα σου είναι έτοιμη για ψώνια!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

13 σχόλια στο άρθρο “Τσάντα για ψώνια”

  1. μία διευκρίνιση παρακαλώ: είμαστε στο σημείο που τακτοποιούμε ύφασμα τσαντας κ φόδρας για να τα ενώσουμε. οι καλές μεριές της τσάντας κ της φόδρας να εφάπτονται,να κοιτιούνται σαν να λέμε;
    αυτό εννοείτε;

  2. Kαλημέρα κορίτσια, μόλις ξεκίνησα να ασχολούμαι με το πλέξιμο και το βελονάκι, και ω του θαύματος έχω γεμίσει παντού βελόνες και βελονάκια και μαλλιά. Χτές μέχρι και κάτω από το μαξιλάρι μου βρήκα μία.! Μήπως έχετε κάποιο project για υφασμάτινη θήκη για βελόνες, βελονάκια και όλα τα παραφερνάλια; βοήθεια γιατί βλέπω το επόμενο είναι να βρώ τις βελόνες μου στο ψυγείο!!!!!! 😀

  3. κορίτσια βοήθεια!!! 😯 θέλω να φτιάξω μια “τσαντούλα” (38χ38χ15…τσαντούλα 😆 😆 ) αλλά θέλω να είναι σταθερή… (χμ πως το εξηγούν :roll:: ) να στέκεται μόνη της ➡ χωρίς περιεχόμενο να μην χάνει το σχήμα της. το πρόβλημά μου είναι τι ενίσχυση να βάλω ανάμεσα στα υφάσματα ώστε να στέκεται έτσι. θα βάλω και κάτι για να είναι padded…κι αυτό το υλικό πως το λένε; :-?: καμιά ιδέα; :-?: :-?: heeeeelp 😀

  4. loipon paidia,tin eida live tin iperoxi afti tsantoula kai eilikrina ine apla super.tha prospathiso na ti ftiaxo kai ego… 😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *