Το πρώτο μου quilt παπλωματάκι

my-first-quiltΌλο τον Δεκέμβριο δούλευα σε αυτό το super μυστικό χειροποίητο δώρο για την μελλοντική βαφτιστήρα μου, και τώρα που το έδωσα μπορώ να το μοιραστώ. Πρόκειται για το πρώτο μου quilt παπλωματάκι! Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα, έμαθα πάρα πολλά από την όλη διαδικασία ενώ η βαφτιστήρα μου ξετρελάθηκε με τα πολύχρωμα κουμπάκια του δέντρου.

Την ιδέα την πήρα από αυτό το mini quilt αλλά είπα να το κάνω λίγο μεγαλύτερο. Το τελικό παπλωματάκι βγήκε 1,20×0,90 μέτρα και χρησιμοποίησα 16 διαφορετικά υφάσματα, 2 είδη κορδέλας και 18 διακοσμητικά κουμπιά.

Ξεκίνησα παίζοντας με τα υφάσματα μέχρι να καταλήξω στον συνδυασμό που μου άρεσε καλύτερα. Έραψα την γη με τον ουρανό και όλα τα υπόλοιπα (εκτός από το φύλλωμα του δέντρου) τα τοποθέτησα με θερμοκολλητικό διπλής όψης. Για να τα σιγουρέψω πέρασα και μια ραφή σε όλα τα περιγράμματα. Όπως θα δεις στις φωτογραφίες τα περισσότερα υφάσματα είναι βαμβακερά αλλά χρησιμοποίησα felt για το φύλλωμα του δέντρου και τσουβάλι για τον κορμό του δέντρου, μου άρεσε πολύ η διαφορά στην υφή. Τα 3 κομμάτια felt σταθεροποιήθηκαν μαζί ράβοντας τα πολύχρωμα κουμπάκια και μετά τα έραψα πάνω στον ουρανό με ραφές που θυμίζουν τα κλαδιά του δέντρου.

Τα λουλούδια είναι ανάγλυφα και έγιναν με αυτή την στριφογυριστή τεχνική ενώ χρησιμοποίησα κορδέλα για τα κοτσάνια. Τα ρουχαλάκια κρέμονται από ένα τύπου καστόρι κορδόνι το οποίο είναι ραμμένο στην μια άκρη στο σπιτάκι και στην άλλη άκρη στο δέντρο. Για τις κουρτίνες στα παράθυρα ξέφτισα λίγο το ύφασμα ώστε να φαίνεται σαν κρόσια.

Όταν τελείωσα με την συναρμολόγηση του σκηνικού ήρθε η ώρα να φτιάξω το παπλωματάκι. Χρησιμοποίησα κόλλα σε σπρέυ για ρούχα ώστε να στρώσω την βάτα, το πάνω και το κάτω κομμάτι όπως είδα εδώ. Στερέωσα και τα 3 κομμάτια με κλωστή για τρύπωμα σε 2-3 σημεία. Δεν χρησιμοποίησα ρέλι για το γύρω γύρω αλλά άφησα μεγαλύτερο το ύφασμα της πλάτης και έκανα αυτή την τεχνική για να κλείσω το παπλωματάκι.

Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν το quilting στην οικιακή μου μηχανή. Βρήκα πολύ χρήσιμες συμβουλές αλλά τελικά δεν χρησιμοποίησα το ποδαράκι ελεύθερης κίνησης γιατί το βρήκα πολύ ανεξέλεγκτο για την ανύπαρκτη εμπειρία μου. Έμαθα ότι υπάρχουν ειδικές μηχανές για quilting και ανακάλυψα ότι μπορείς να στείλεις το παπλωματάκι σου σε κάποιον να κάνει το quilting για σένα.

Αρκετά είπαμε νομίζω, ας δούμε φωτογραφίες!

Να ευχαριστήσω και την Τιτίκα για τις χρήσιμες συμβουλές της.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

7 σχόλια στο άρθρο “Το πρώτο μου quilt παπλωματάκι”

  1. Είναι απίθανο! Συγχαρητήρια. Άξια νονα
    Να κάνω και μια ερώτηση.. Την βάτα που λες που την βρισκουμε?
    Είναι βαμβακερη?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *