6+1 ιδέες για γυαλάκια της θάλασσας

Ιδέες για γυαλάκια της θάλασσας

Τώρα που θα ξεχυθείς στις παραλίες μην ξεχάσεις να μαζέψεις όσα γυαλάκια της θάλασσας βρεις… Γιατί; Μα θέλει και ρώτημα; Μάλλον ξεχνάς πόσα καταπληκτικά, πανέμορφα πράγματα που μυρίζουν κυριολεκτικά θάλασσα μπορείς να φτιάξεις από αυτά τα μικρά αριστουργήματα… Δεν σε πείσαμε; Για ρίξε μια ματιά στα projects που συγκεντρώσαμε για να σου δώσουμε ιδέες!

Μενταγιόν με αλυσίδα

Από τη στιγμή που θα καταφέρεις να τρυπήσεις τα γυαλάκια της θάλασσας χωρίς αυτά να σπάσουν, μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό κοσμήματα σαν και αυτό το μενταγιόν. Μπορείς αντίστοιχα να κάνεις το ίδιο και σε βραχιόλι.

Μόμπιλε για το εξοχικό

Ένα ξύλο θαλάσσης για βάση και λίγο σπάγγος και το μόμπιλε θα σου θυμίζει για πάντα καλοκαίρι και διακοπές στη θάλασσα. Εννοείται οτι πρέπει να δοκιμάσεις περισσότερους από έναν συνδυασμούς.

Κολιέ με σύρμα

Άλλη τεχνική για να φτιάξεις κόσμημα από τα γυαλάκια της θάλασσας, είνα να τα τυλίξεις με σύρμα. Αντίστοιχα, μπορείς να φτιάξεις και βραχιόλια και σκουλαρίκια κτλ.

Κολιέ με γυαλάκια της θάλασσας

Δίσκος με ψηφιδωτό

Άλλη μια ιδέα είναι να αντιμετωπίσεις τα γυαλάκια σαν ψηφίδες και να φτιάξεις το δικό σου ψηφιδωτό, σε δίσκο, τραπέζι ή όπου αλλού σου αρέσει.

Κορδέλα για τα μαλλιά

Κόλλησε προσεκτικά τα γυαλάκια της θάλασσας που έχεις συγκεντρώσει επάνω σε κάποια κορδέλα ή λάστιχο και φτιάξε το δικό σου θαλασσινό στέμμα.

Διακοσμητικό καδράκι

Με τα γυαλάκια της θάλασσας μπορείς να κάνεις τις πιο ωραίες “ζωγραφιές”. Διάλεξε το σχέδιο και άφησε την φαντασία σου ελεύθερη. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, όσο μια απλή καρδιά. Με μια μικρή αναζήτηση online θα βρεις σίγουρα διάφορα θέματα για να εμπνευστείς. Αγαπημένο μας οι ουρές γοργόνας.

Καλοκαιρινό κηροπήγιο

Με ένα απλό βάζο και μερικά γυαλάκια της θάλασσας μπορείς να φτιάξεις το πιο εντυπωσιακό και καλοκαιρινό κηροπήγιο για τα βράδια στη βεράντα.

Τι λες; Εσύ φέτος πόσα σακουλάκια με γυαλάκια της θάλασσας υπολογίζεις να μαζέψεις τελικά;

Ιδέες για γυαλάκια της θάλασσας

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

9 σχόλια στο άρθρο “6+1 ιδέες για γυαλάκια της θάλασσας”

  1. χρειάζεται πολυ ψιλό τρυπανάκι και το γυαλάκι να ειναι μέσα σε νερο.
    δηλαδή σε ένα ρηχό πιατάκι που ισα ισα να το σκεπάζει.

  2. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”][quote name=”Ellie”]Που ακριβώς βρίσκουμε τα γθαλάκια της θάλασσας? Γιατι εγώ πρώτη φορά τα ακούω… Και τα βλέπω… 😮 :-?[/quote]
    είναι διάφορα σπασμένα γυαλάκια που έχουν λειανθεί από τα κύματα και την άμμο! Θα τα βρεις σε παραλίες αλλά θέλει ψάξιμο 8)[/quote]
    Aaa ευχαριστώ τα πράσινα είναι απο μπύρες χα’ι’νεκεν χαχαχα

  3. [quote name=”Ellie”]Που ακριβώς βρίσκουμε τα γθαλάκια της θάλασσας? Γιατι εγώ πρώτη φορά τα ακούω… Και τα βλέπω… 😮 :-?[/quote]
    είναι διάφορα σπασμένα γυαλάκια που έχουν λειανθεί από τα κύματα και την άμμο! Θα τα βρεις σε παραλίες αλλά θέλει ψάξιμο 8)

  4. Που ακριβώς βρίσκουμε τα γθαλάκια της θάλασσας? Γιατι εγώ πρώτη φορά τα ακούω… Και τα βλέπω… 😮 😕

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *