Σπιτική λεμονάδα

Projects     Βήμα - Βήμα

16.05.12

Εκτύπωση

από Ελίνα Αντωνοπούλου


lemonada_introΠριν από μερικές ημέρες ήταν τα πρώτα γενέθλια της κόρης μου και αποφάσισα αντί να σερβίρω στους καλεσμένους του πάρτυ της τυποποιημένα αναψυκτικά να φτιάξω την δική μου σπιτική λεμονάδα. Πήρα, λοιπόν, τη συνταγή της γιαγιάς μου και τα λεμόνια από τα δέντρα της θείας μου και έφτιαξα την πιο νόστιμη λεμονάδα που έχω πιεί ποτέ! Έγινε ανάρπαστη! Δες τις οδηγίες για να την φτιάξεις κι εσύ.

 

 

Βήμα βήμα

lemonada01
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη λεμονάδα σου είναι: 650ml χυμό λεμόνι (όσο πιο αγνά λεμόνια βρεις, τόσο καλύτερα), 200ml νερό, 600gr ζάχαρη, 1 λεμόνι χωρίς κερί για να πάρεις τη φλούδα του. Με αυτές τις δόσεις θα βγάλεις περίπου 1 μπουκάλι του λίτρου συμπυκνωμένη λεμονάδα.
lemonada02
Ξεκινάς στίβοντας τα λεμόνια σου. Το πόσα λεμόνια θα χρειαστείς εξαρτάται από τον τύπο τους και το πόσο χυμό θα βγάλουν. Ξεκίνα με περίπου 3 κιλά και βλέπεις.
lemonada03
Αφού τελειώσεις με το στύψιμο βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και άσε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι.
lemonada04
Μην ξεχάσεις να βάλεις στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τη φλούδα από το λεμόνι σου. Ήδη θα πρέπει να σου έχει σπάσει τη μύτη η μυρωδιά...
lemonada05
Όσο το σιρόπι σου σιγοβράζει μπορείς να σουρώσεις τον χυμό λεμόνι που έχεις στύψει. Δεν θέλεις να πίνεις λεμονάδα με πραγματάκια μέσα ε;
lemonada06
Τέλος, όταν το σιρόπι σου είναι έτοιμο χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις σιγά σιγά ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα και τον χυμό λεμόνι. Το αφήνεις να πάρει μια ακόμη βράση και το κατεβάζεις από τη φωτιά.

Η λεμονάδα σου είναι έτοιμη! Άσε την να κρυώσει και βάλε τη σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για να τη φυλάξεις στο ψυγείο! Σερβίρεται σε ποτήρι σε αναλογία 1/3 λεμονάδα, 2/3 νερό με μπόλικο πάγο και χρωματιστό καλαμάκι!

Είναι ό,τι πρέπει για πάρτυ και για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού που έρχονται!

Καλή απόλαυση!

Σχόλια 

0 #10 Ελίνα Αντωνοπούλου 2013-05-23 13:34
Σε απάντηση Anna:
Ήθελα να ρωτήσω κάτι για πόσο καιρο κρατάει η καμινάδα;;;; Ευχαριστώ

Έφτιαξα μια δόση για τα γενέθλια της κόρης μου στις 12 Μαίου και την έχω ακόμη στο ψυγείο και δεν έχει πάθει κάτι... Για να είμαι ειλικρινής δεν έχει αντέξει μπουκάλι περισσότερο από μήνα στο ψυγείο μας...
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
-1 #9 Anna 2013-05-23 13:31
Ήθελα να ρωτήσω κάτι για πόσο καιρο κρατάει η καμινάδα;;;; Ευχαριστώ
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #8 Κατερίνα 2012-07-23 07:43
Μπράβο! Πολύ καλή συνταγή! Δροσίστηκε όλη η οικογένεια. Για όσους ενδιαφέρονται για τις θερμίδες σε 100ml/240kcal, επίσης εγώ που το αραίωσα σε περισσότερο νερό ήταν και πάλι γευστικότατο.
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
-1 #7 katerina 2012-06-11 18:11
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΕΜΟΝΑΔΑ !!!!!!! ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #6 sofia 2012-06-07 12:54
καλησπέρα!
να σας ρωτήσω για πόσο καιρό μπορούμε να την έχουμε στο ψυγείο??
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #5 iro zisi 2012-05-19 18:32
Eυχαριστουμε πολυ για τις ωραιες συνταγες που μοιραζεστε μαζι μας.Κυριολεκτικα νοστιμοτατη η σπιτικη λεμοναδα.
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
+1 #4 ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΗ 2012-05-17 07:40
Σε απάντηση lelita:
Σερβίρω μια παρόμοια εκδοχή σπιτικής λεμονάδας με ανθρακούχο νερό και είναι πραγματικά καταπληκτική. Καμιά φορά ρίχνω και ένα φυλλαράκι δυόσμο μέσα.

ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #3 ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΗ 2012-05-17 07:38
ΕΙΧΑ ΠΙΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Η ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΩ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΙΟΣΚΙ-ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΜΑΣ.
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #2 Έλλη 2012-05-16 21:27
Να σας ζήσει! έχω κάνει το ίδιο αλλά με βύσσινο!
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #1 lelita 2012-05-16 21:16
Σερβίρω μια παρόμοια εκδοχή σπιτικής λεμονάδας με ανθρακούχο νερό και είναι πραγματικά καταπληκτική. Καμιά φορά ρίχνω και ένα φυλλαράκι δυόσμο μέσα.
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή

Εσύ τι λες;


Security code
Δεν την βλέπω καλά, άλλη εικόνα παρακαλώ...