Μπόμπα για πάρτυ

Projects     Βήμα - Βήμα

24.05.12

Εκτύπωση

από Ελίνα Αντωνοπούλου


mpompa_introΜε αφορμή το παιδικό πάρτυ της Χριστίνας έμαθα (με τον δύσκολο τρόπο ομολογουμένως) να φτιάχνω μόνη μου μπόμπες. Οπότε αντί να τις χρυσοπληρώνω στα διάφορα καταστήματα τύπου catering των Βορείων Προαστίων αποφάσισα να αφιερώνω από εδώ και πέρα 10 λεπτά για να τις φτιάχνω. Μάλιστα φωτογράφησα και τη διαδικασία για να τη μοιραστώ μαζί σου με βήμα βήμα οδηγίες για να τις δοκιμάσεις κι εσύ. Βάλε ποδιά και φύγαμε!

Όταν έφτιαχνα τις μπόμπες για το πάρτυ της Χριστίνας έκανα το εξής λάθος: αντί να φτιάξω μικρά σαντουιτσάκια έφτιαξα ουσιαστικά ένα πελώριο σάντουιτς, του οποίου όλες οι στρώσεις ήταν κολλημένες μεταξύ τους. Στις οδηγίες θα καταλάβεις τι ακριβώς έκανα. Προσοχή μην την πατήσεις κι εσύ. Βέβαια ήταν τόσο νόστιμη η μπόμπα μου που οι καλεσμένοι βρήκαν τρόπο και την έφαγαν, αλλά θα ήταν ίσως πολύ καλύτερα αν την είχα κάνει σωστά... χιχιχι.

Το ψωμί για μπόμπες θα το βρεις στον Σκλαβενίτη, αλλά και σε φούρνους. Μάλιστα αυτό που βρήκα εγώ είναι και ελληνικότατον! Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις διάφορα στην μπόμπα σου. Εγώ έκανα μια μπόμπα με ζαμπόν τυρί και μια με ροκφόρ. Αυτό που φαίνεται στο ταπεράκι στην φωτογραφία των υλικών είναι άλειμμα τυρί ροκφόρ με κρέμα γάλακτος που βρήκα έτοιμο στο σουπερμάρκετ και έφτιαξα μπόμπα με αυτό. Με το ίδιο λάθος φυσικά, αλλά με την ίδια επιτυχία στην κατανάλωση...

Βήμα βήμα

mpompa01
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κλασική μπόμπα ζαμπόν τυρί είναι: 1 συσκευασία ψωμί μπριός για μπόμπες, βούτηρο, 10 φέτες τυρί για τόστ, 10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα, αλουμινόχαρτό, μεγάλο πλαστικό πιατάκι ή άλλο πιάτο, καλαμάκια από σουβλάκια.
mpompa02
Ξεκινάς κόβωντας δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο τα οποία και τοποθετείς επάνω στο πιάτο που θα μπει η μπόμπα σε σχήμα σταυρό. Βάζεις το πρώτο ψωμάκι, τη βάση της μπόμπας και αλείφεις με βούτηρο.
mpompa03
Στη συνέχεια στρώνεις 1 και μισή φέτα τυρί και 1 και μισή φέτα ζαμπόν ώστε να καλύψεις όσο περισσότερη επιφάνεια του ψωμιού γίνεται. Ό,τι περισσεύει το κόβεις κυκλικά με ένα μαχαιράκι. Μην βλέπεις που στη φωτογραφία έχει 2 ζαμπονάκια... μετά ανακάλυψα οτι ήταν σπατάλη!
mpompa04
Προσοχή σε αυτό το σημείο. Εδώ είναι που έκανα το λάθος. Το επόμενο βήμα είναι οτι στρώνεις μια φέτα ψωμί και βάζεις ακριβώς από πάνω της άλλη μια φέτα ψωμί χωρίς τίποτα ενδιάμεσα. Την δεύτερη φέτα την αλοίφεις με βούτηρο, της βάζεις τυρί ζαμπόν και συνεχίζεις να χτίζεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα ψωμάκια σου.
mpompa05
Στη συνέχεια μπήγεις 4 καλαμάκια από σουβλάκια να περάσουν από όλα τα στρώματα της μπόμπας και με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι κόβεις στα 4 όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
mpompa06
Βγάζεις προσεκτικά τα καλαμάκια και τυλίγεις την μπόμπα σταυρωτά με το αλουμινόχαρτο που έχεις κόψει. Τυλίγεις καλά να μην ξεραθεί και διακοσμείς όπως σου αρέσει. Βάζεις στο ψυγείο και σερβίρεις. Μιαμ μιαμ...

Σχόλια 

0 #5 Μάγδα Γ. 2013-06-13 09:44
Όλες το ίδιο λάθος κάνουμε την πρώτη φορά!

Μπορείτε να παραγγείλετε από κάποιον φούρνο που έχει και catering, τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα από την ημέρα που θα την χρειαστείτε.
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #3 Looney 2012-05-31 08:06
Μπόμπα έφτιαχναν όλες οι μαμάδες στα παιδικά πάρτυ στη δεκαετία του '90.
Πρόσφατα το συζητούσαμε και δεν ξέραμε πού πουλάνε το ψωμί!!! Ευχαριστώ για τη πληροφορία!
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #2 Christie 2012-05-30 21:44
Εχω φάει αρκετές φορές μπόμπα, νόμιζα ότι ήταν κάτι που το έφτιαχναν μόνο οι εταιρίες catering. Θα φτιάξω σύντομα! ευχαριστώ:))
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή
0 #1 ΕΛΕΝΑ 2012-05-28 13:18
Το ίδιο λάθος είχα κάνει κ εγω την πρώτη φορά !!!!!
Απάντηση σε αυτό το σχόλιο | Αναφορά σχολίου στον διαχειριστή

Εσύ τι λες;


Security code
Δεν την βλέπω καλά, άλλη εικόνα παρακαλώ...