Μαρμαρογραφία σε μπωλ

marbled-bowlsΟ πηλός που στεγνώνει χωρίς ψήσιμο είναι από τα αγαπημένα μας υλικά. Στεγνώνει εύκολα, δίνει ελαφριά αντικείμενα και μπορείς γρήγορα να φτιάξεις μικρά μπωλ σαν αυτά της Emma. Η Emma δεν σταματάει όμως εκεί, χρησιμοποιεί την τεχνική της μαρμορογραφίας ή marbling για να προσθέσει όμορφα μοτίβα, η διαφορά είναι ότι το κάνει με βερνίκια νυχιών…

Θα χρειαστείς:

Η Emma έφτιαξε πρώτα τα μπωλ από πηλό που στεγνώνει χωρίς ψήσιμο δες πως να τα φτιάξεις και εσύ.

Στο ταψάκι με το νερό στάξε μερικές σταγόνες βερνίκι σε διάφορα χρώματα. Με το ξύλινο σουβλάκι ανακάτεψε ελαφρώς τα χρώματα. Αν δεν έχεις ξανακάνει αυτή την διαδικασία, κάνε μια δοκιμή με χαρτί. Τοποθέτησε το χαρτί πάνω στο νερό, απαλά, χωρίς να το βουλιάξεις, και σήκωσέ το. Αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί, καθάρισε το νερό τραβώντας με το σουβλάκι ότι βερνίκι έχει μείνει. Επαναλαμβάνεις αλλά αυτή την φορά τοποθετείς το μπωλ πάνω στα χρώματα. Δες και το βίντεο που είχαμε γυρίσει κάποτε για να πάρεις θάρρος!

marbled-bowls-1

Χρήσιμες συμβουλές της Emma:

  • Δούλεψε με ανοιχτά παράθυρα, τα βερνίκια έχουν έντονη οσμή
  • Αν δεις ότι τα βερνίκια στεγνώνουν γρήγορα στο νερό, χρησιμοποίησε ελαφρώς ζεσταμένο νερό
  • Ρίχνε τις σταγόνες από όσο πιο κοντά γίνεται για να μην βουλιάξουν στον πάτο του ταψιού.
  • Έχε όλα τα βερνίκια ξεβιδωμένα για να μην χάνεις χρόνο

marbled-bowls-2

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μαρμαρογραφία σε μπωλ”

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΕΡΝΙΚΗ ΝΥΧΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *