Βραχιολάκια με κορδόνι και χάντρες

Κάπου θα έχεις πετύχει αυτά τα βραχιολάκια που φαίνεται να είναι πλεγμένα με χάντρες ανάμεσα σε κορδόνια. Αν αναρωτιόσουν πως να τα φτιάξεις, είναι η τυχερή σου μέρα γιατί σου βρήκαμε την Taylor από το craftay, η οποία μας δείχνει πως να τα φτιάξουμε μόνες μας με απλά υλικά και λίγη (ή πολύ;) υπομονή.

beads-bracelet-1

Αποφάσισε αν θέλεις το βραχιόλι σου να τυλιχτεί μία ή περισσότερες φορές στο χέρι σου. Δίπλωσε στην μέση το κορδόνι και τύλιξέ το στο χέρι όσες φορές θέλεις να τυλίγεται και πρόσθεσε άλλα 7 εκατοστά για το κούμπωμα.

Κάνε μια θηλιά στην μέση του κορδονιού, αυτή είναι η μία πλευρά του κουμπώματος. Στερέωσε κάπου την θηλιά και δέσε πάνω στον κόμπο δυνατή κλωστή, χρησιμοποίησε μισινέζα – πλαστική διάφανη κλωστή που χρησιμοποιείται στο ψάρεμα – για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σπάσει. Πέρνα την κλωστή σε μια βελόνα για χάντρες (έχουν μικρό άνοιγμα για να περνάνε οι χάντρες), φέρε την κλωστή πίσω από το κορδόνι και πάλι μπροστά και πέρνα την πρώτη χάντρα όπως δείχνουν οι φωτογραφίες. Φρόντισε η χάντρα να “κάτσει” ανάμεσα στα 2 κορδόνια.

Φέρε την κλωστή αριστερά και γύρνα την να αγκαλιάσει το αριστερό κορδόνι. Πρόσθεσε την επόμενη χάντρα – προσέχοντας πάντα να κάθεται ανάμεσα στα 2 κορδόνια – και συνέχισε έτσι να “τυλίγεις” και να προσθέτεις χάντρες στα κορδόνια.

Όταν γεμίσεις με χάντρες το βραχιόλι σου, κάνε ένα κόμπο με την κλωστή και τα κορδόνια. Ο κόμπος θα περνάει μέσα από την αρχική σου θηλιά για να κλείνει το βραχιόλι οπότε μπορεί να θέλεις εκεί να προσθέσεις ένα κουμπί ή να κάνεις διπλό κόμπο για να σιγουρέψεις. Το πρώτο σου βραχιόλι είναι έτοιμο, πόσα θα φτιάξεις;

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Βραχιολάκια με κορδόνι και χάντρες”

  1. [quote name=”tonia”]kalispera ki apo mena..mou aresei polu san idea alla den polu katalavainw pws ginetai…katarxin ti louraki xrisimopoieite?einai skliro?kai tha itan pio eukolo na balete ena sintomo video gia na katalavoume kalutera i perissoteres fwto, pio analutikes!!! Euxaristw polu…ta zitaw auta giati mou aresei san idea kai thelw polu na ta ftiaksw…[/quote]
    Tonia μου είδες το άρθρο ολόκληρο στο link που έχουμε βάλει; Έχει αρκετές φωτογραφίες… Το άρθρο αυτό δεν είναι δικό μας, αλλά του craftay οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά εάν δεν σου αρκούν οι φωτογραφίες του… θα προσπαθήσουμε μεταξύ άλλων να το δοκιμάσουμε κι εμείς και να το ανεβάσουμε ξανά… θα πρέπει όμως να κάνεις υπομονή!

  2. kalispera ki apo mena..mou aresei polu san idea alla den polu katalavainw pws ginetai…katarxin ti louraki xrisimopoieite?einai skliro?kai tha itan pio eukolo na balete ena sintomo video gia na katalavoume kalutera i perissoteres fwto, pio analutikes!!! Euxaristw polu…ta zitaw auta giati mou aresei san idea kai thelw polu na ta ftiaksw…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *