Πλεκτά αστεράκια με βελονάκι

crochet-star-3

Αυτά τα πλεκτά αστεράκια, είναι το ιδανικό project για κάποιον που ξεκινάει τώρα να μαθαίνει βελονάκι και θέλει κάτι ενδιαφέρον και όμορφο, ή απλώς για όποιον έχει μανία με τα αστεράκια και βαριέται να πλέξει μεγαλύτερα αντικείμενα (σαν εμένα δηλαδή)!

Το μοτίβο είναι ίδιο με ένα απλό πλεκτό λουλούδι, μόνο που όταν τελειώνεις, το βουτάς σε διάλυμα κόλλας και νερού και τεντώνεις τις μύτες! Αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε βοήθεια με τους πόντους, δες τους Όρους Πλεξίματος με Βελονάκι.

Για να πλέξεις το λουλούδι, κάνεις 2 απλούς γύρους:

Γύρος 1: Ξεκίνα με μία θηλιά και στην συνέχεια πλέξε 3 αλυσίδες και 9 άριχτα γαϊτανάκια. Σύνδεσε τον κύκλο με βουβό γαϊτανάκι και σφίξε την θηλιά.
Γύρος 2: Πλέξε 1 αλυσίδα, 1 άριχτο γαϊτανάκι στον ίδιο πόντο, και στην συνέχεια (1 άριχτο γαϊτανάκι, 1 μονό στηλάκι, 1 αλυσίδα, 1 μονό στηλάκι, 1 άριχτο γαϊτανάκι) όλα στον ίδιο επόμενο πόντο. Μόλις έφτιαξες το πρώτο πεταλάκι. Επανέλαβε 1 άριχτο γαϊτανάκι στον επόμενο πόντο, και στην συνέχεια (1 άριχτο γαϊτανάκι, 1 μονό στηλάκι, 1 αλυσίδα, 1 μονό στηλάκι, 1 άριχτο γαϊτανάκι) όλα στον ίδιο παρα-επόμενο πόντο.
Μόλις τελειώσεις και το 5ο πέταλο, ένωσε με βουβό γαϊτανάκι, κόψε και κρύψε το νήμα που περισσεύει.

Φτιάξε ένα μείγμα ατλακόλ με νερό, ώστε να είναι αρκατά ρευστό και βούτα εκεί το αστέρι σου. Τέντωσε τις 5 άκρες και άστο να στεγνώσει καλά.

crochet-star-3

Το αστεράκι σου είναι έτοιμο, μπορείς να το στολίσεις στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή να διακοσμήσεις τα δώρα που θα κάνεις φέτος.

Δες όλο το project αναλυτικά στο darice.com.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πλεκτά αστεράκια με βελονάκι”

  1. Γεια σας. Πρώτη φορά δοκίμασα να πλέξω με βελονάκι,αλλά δυσκολεύτηκα πολύ να κάνω το λουλούδι,όσα βίντεο κι αν είδα για το πώς γίνεται η κάθε πλέξη. Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να βάλετε κάποιο βίντεο με το πώς γίνεται το λουλουδάκι αυτό για εμάς που δεν είμαστε έμπειρες στο βελονάκι; Θα ήθελα να φτιάξω αυτά τα στολίδια για να τα δωρίσω σε έναν σύλλογο που τις μέρες των Χριστουγέννων θα πουλήσουν χειροποίητα προϊόντα για τη στήριξη του συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *